„Již od dětství jsem občanem Prahy 6. Celý život kolem tohoto pomníku jezdím... a byla jsem na něj hrdá. Neboť právě Rusové byli ti, co moji rodící prababičku zachránili od střelby a jisté smrti v květnu 1945!!! Velká ostuda Prahy 6 toto!!!“ pohoršuje se na facebooku Ornella.

„Lidé by si měli uvědomit, že rok 1945, 1948 a nebo rok 1968 jsou absolutně rozdílné kapitoly! A rozhodně to nic nemůže změnit na faktu, že Rusové byli spolu s Američany ( i když v jiných částech Československa) ti, co osvobodili!“ dodává.

Mladá maminka malého Quentina (6) se v příspěvku zastala kontroverzní sochy maršála Koněva, sovětského vůdce, který sice vedl vojska Rudé armády během osvobození Československa v květnu 1945, na druhou stranu mu však sama historie přisuzuje masivní krveprolití během 2. světové války i poté. Ne nadarmo se mu přezdívá „krvavý maršál“.

V komentářích se tak spustila diskuze, kde se mnozí snaží Ornelle Koktové vysvětlit, že Rusové skutečně pomohli Československo osvobodit od okupace nacistů, nicméně to nic nemění na faktu, že jednání Koněva jako vůdce bylo krajně bezohledné vůči životům nejen ruských vojáků odsouzených válkou k jisté smrti.

„Ale Koněv byl tupá svi*ě, Vaši babičku zachránili prostí vojáci, oni zaslouží obdiv,“ snažil se Ornelle vysvětlit skutečnosti jeden z komentujících. „Tady ale nejde o 68 nebo o zpochybnění osvobození. Protesty jsou kvůli tomu, že ten člověk byl poměrně dost problematický a má toho docela dost na svědomí,“ zněl další komentář, reagující na to, že za vystavení sochy maršála Koněva lidé už víckrát protestovali.

Jeden z mála, kdo plně souhlasil s Ornelliným názorem, byl nepříliš překvapivě její manžel a bývalý manžel moderátorky Snídaně s Novou Gábiny Partyšové (41) Josef Kokta. „Jo!“ komentoval stroze výlev své mladičké ženušky.

VIDEO: BEZ CENZURY: Máma Monika (45) vs. dcera Ornella (25) se ukázaly NAHÉ: Štiky shodily šupiny!

Video
Video se připravuje ...

BEZ CENZURY: Máma Monika (45) vs. dcera Ornella (25) se ukázaly NAHÉ: Štiky shodily šupiny! David Turek

Fotogalerie
36 fotografií