Působivý dům se nachází v londýnské čtvrti Chelsea, kde se v minulosti usadilo mnoho slavných umělců. Nájemné zde totiž v 19. století bylo ve srovnání s ostatními částmi města relativně dostupné.

Proměna oslavuje především ty vlastnosti, díky kterým byly prostory v minulosti vhodné jako malířské ateliéry. Především jde o vysoké šikmé stropy s velkými světlíky, které umožňují interiér zaplavit přirozeným světlem včetně nově vybudovaného patra suterénu. Povrchy jsou převážně světlé, čímž vytvářejí ideální plátno pro zobrazování pestrobarevných obrazů a objektů.

Architekti nepracovali s investory poprvé. V minulosti jim pomáhali upravit bývalý domov, který se nachází na stejné ulici. V té době ale investoři ještě neměli děti. Situace se však změnila a úkolem pro architekty bylo vytvořit domov pro čtyřčlennou rodinu.

„Chtěli si zachovat aspekty svého předchozího domácího života a zároveň vytvořit dům vhodný pro rostoucí rodinu. Chtěli také vytvořit vhodný prostor pro svou sbírku umění,“ vysvětluje architekt Ben Davidson.

Nové suterénní patro zdvojnásobuje podlahovou plochu původních dvou nemovitostí, čímž vytváří dostatek prostoru pro hlavní ložnici, dvě ložnice pro děti, hernu a koupelny. Přízemí tak je jediným otevřeným prostorem pro lenošení, vaření, stravování a zábavu.

Fotogalerie
21 fotografií