K pádu ze skály, jenž se stal Tereze osudným, došlo vloni v pátek 5. května večer. Dívka společně s chlapcem (18) se pohybovali na skalách, které ční nad železniční tratí na okraji Bruntálu.

Co se přesně odehrálo -  zda šlo o nešťastnou náhodu nebo pokus o sebevraždu - není dodnes jasné. Tereza (tehdy 15) však spadla zhruba z 10 metrové výšky přímo na koleje. Vedle ní ležel i mladík.

Obvinili mladíka

„Dívka byla v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékaři museli zajistit její dýchací cesty intubací a převést pacientku na přístrojem řízenou ventilaci. Prvotní vyšetření svědčilo pro poranění mozku, vyloučit však nebylo možno ani další zranění,“ řekl tehdy záchranář Lukáš Humpl. Na místo letěl i záchranářský vrtulník.

V péči záchranářů byl také mladík, který utrpěl poranění hlavy. „Byl při vědomí a se záchranáři komunikoval, jeho zranění se jevilo jako středně těžké,“ dodal tehdy Humpl. Ten nakonec přežil.

Okolnostmi případu se zabývali i policisté. Případ šetřili jako podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. „Následně jsme zahájili trestní stíhání osoby starší 18 let, která měla daného dne nakoupit alkohol a spolu s dívkou popíjet. Dívka se pak uvedla do stavu, který vedl k osudné události,“ řekla policistka Pavla Jiroušková.

Nikdo neví, co se stalo

Místní lidé dodnes spekulují, co se vlastně na skále před tragickou událostí přihodilo. „Jedni říkají, že se Tereza i s přítelem rozhodli pro sebevraždu, ale ten kluk si to nakonec rozmyslel, a když skočila, vhrnul se za ní na pomoc,“ tvrdí jeden z nich.

„Vždy kolují všelijaké zvěsti. Jedni říkají, že ji ten přítel žďuchnul dolů, další zase, že Tereze ujela na skále noha, a on se jí snažil zachránit. Ona se ale hodně domlátila, dopadla na ty koleje,“ říká další zdroj.

Kdo tisíc nocí protrpěl...

O život mladé dívky bojovali lékaři v nemocnici více než 15 měsíců. Bohužel marně. Tereza v sobotu zemřela. Na parte umístila rodina smuteční verš J. V. Sládka: »Kdo tisíc nocí protrpěl, ten ví, jak sladce tomu, kdo spí«, který vystihuje utrpení dívčina mnohaměsíčního boje…

VIDEO: V dubnu 2017 šokovala Česko sebevražda dvou dívek, které skončily svůj život pod koly vlaku.

Video
Video se připravuje ...

„Dneska to všechno skončí,“ vzkázala děvčata a vyšla vstříc vlaku Karel Kopáč, Aktu.cz, Matěj Šrám, Dagmar Čechová