Nový ceník například platí od září ve Školní jídelně Praha 10, která spravuje 17 provozoven. Servírují třeba rybí krokety s rajčatovou omáčkou a kuskusem nebo tortillu plněnou grilovanou zeleninou, červenými fazolemi a pečenou tilápií.

Obědy zdražili i ve Školní jídelně Uhelný trh v Praze 1, která zajišťuje provoz ve třech pracovištích. Přestože mají podle ředitelky Renáty Břeckové nedostatek personálu, jehož práce je navíc podle ní finančně nedoceněná, nabízejí tři druhy jídel. „Snažíme se vyhovět požadavkům na kvalitní bezmasá jídla, vaříme z moderních surovin jako bulgur, pepitky, fazole mungo, červená čočka, čerstvé ryby, uvedla.

Jinde zůstalo při starém

Naopak nezdražuje Školní jídelna Praha 22. V nabídce má přitom dvě polévky a čtyři jídla. Novinky tu ale už nezavádí. „Od nových pokrmů jsme ustoupili, děti preferují jídla známá česká nebo již zdomácnělá, řekla ředitelka Hana Hlasová.

Pro děti v Praze 18 vaří Zařízení školního stravování v Letňanech. Od nového školního roku také nezdražuje. Denně tu připravují dvě hlavní jídla. Podle ředitele organizace Josefa Vlka nabízí i jídla pro děti s potravinovou intolerancí, je to zhruba deset porcí denně z celkového počtu 2600 obědů.

Ceny obědů ve vybraných školních jídelnách:

  Letňany Praha 22 Uhelný trh Praha 10
710 let 27 korun 25 korun 26 korun 29 korun
1114 let 29 korun 26,5 korun 28 korun 31 korun
nad 15 let 31 korun 28 korun 30 korun 33 korun

Fotogalerie
4 fotografie