Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Romantiku v Brdech ukončil policejní dron! K čemu všemu se využívá?

Autor: VaB - 
29. srpna 2019
17:03

Policisté v sobotu 24. srpna vyjížděli do Chráněné krajinné oblasti Brdy kvůli monitorovacím letům s drony. Zaměřili se na odhalování rozdělaných ohňů. Přitom objevili dvě tábořiště nedaleko vrcholu Houpák. Na místo okamžitě vyjela pozemní hlídka!

Do Chráněné krajinné oblasti Brdy vyjížděli policisté k monitorovacím letům s dronem. Zaměřili se zejména na rozdělávání ohňů. A podařilo se jim objevit dvojici mužů ve věku 20–30 let. Oheň zapálený neměli, ale v CHKO je zakázané i stanování. 

„Svým jednáním porušili lesní zákon a ve správním řízení jim hrozí pokuta až pět tisíc korun. Pokud by měli navíc rozdělaný oheň, pokuta by byla do výše 15 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová v tiskové zprávě. V loňském roce řešili policisté z obvodního oddělení Příbram-venkov celkem deset případů.

Drony policisté využívají třeba k pátracím akcím, k dokumentaci závažných dopravních nehod, k ohledání míst, kde došlo k trestným činům. V zimě využívají bezpilotní prostředky ke kontrole opuštěných rekreačních oblastí. V letošním roce byly zapojeny i k dohledu nad silničním provozem.  

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání