Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nové triky šmejdů na důchodce: Vytáhli „zázračné“ inzeráty i průzkumy, varuje Nacher

Autor: bel - 
30. srpna 2019
05:02

Erekce jako zamlada a jen za pár stovek? Šmejdi už přišli na to, že i po kouskách lze ze seniorů vytřískat pěkný balík. Teď to zkouší i přes „zázračné“ inzeráty, varuje poslanec ANO Patrik Nacher (ANO) a Blesku popsal, jak klasické finty vypadají. 

Nabízejí údajně výhodnější plyn či elektřinu, zrovna tak ale při prvním telefonním kontaktu šmejdi nemusejí vnucovat nic. „Provedou nějaký průzkum. O dva týdny později se ozvou znovu, poděkují, že jste jim věnovali čas a že vám za to pošlou dárek. Přijetím dárku se ale lidé zaváží k odběru dalšího a dalšího zboží,“ popisuje klasický trik Patrik Nacher (44, za ANO), jenž aktivity šmejdů mapuje. Dnes totiž stačí říct „ano“, a smlouva platí. Na to často doplácejí lidé v časovém presu nebo roztržití senioři.

S touto fintou by však od příštího července mohla skoncovat novela občanského zákoníku. „Nově bude moci být taková smlouva uzavřena až poté, co podnikatel po skončení hovoru potvrdí spotřebiteli nabídku v textové podobě a stejně tak ji potvrdí v textové podobě spotřebitel podnikateli,“ sdělila Andrea Šlechtová z ministerstva spravedlnosti.

Podfuk jako trestňák?

Jenže dnešní šmejdi to zkouší i přes inzeráty. Ty podle Nachera vypadají na úrovni, nenabízejí nic zadarmo a váhu jim dodávají třeba veřejně známé osobnosti. Hlavním podezřelým znakem ale je, že inzeráty slibují odstranění problémů – třeba s erekcí či zrakem – příliš snadno a příliš lacině.

Poslanec chce příští týden s ministryní spravedlnosti Marií Benešovou (71, za ANO) probrat, jestli jsou zákony na ochranu spotřebitele dostačující. „Chci vědět, kolik lidí bylo odsouzeno za trestný čin poškozování spotřebitele a zda to není v kontrastu s tím, že aktivita šmejdů je rozšířená jako mor,“ říká.

Video  Infiltrátorka o prodeji po telefonu: Když dodržíte call script, prodáte cokoli komukoli.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

moudjid41 ( 25. května 2020 09:53 )

v lásce v lásce v lásce vracející se náklonnosti vracející se ztracené lásky Zajištění věrnosti Udělejte si lásku Svádění osoby Povzbuzování vášně Okouzlené jablko Přilákání sympatie Přilákání lásky Milující Padání v lásce Svůdná láska Zbavování se osoby Kouzlo kolíky Vzrušující vášeň Vzrušující vášeň Od přátelství k lásce Sexuální horečka Muž šílený o vás Žena šílená o vás Stát se neodolatelným Přilákat milovaného ve svém životě za 4 dny Hledání lásky Porážka lásky Odstranění soupeře / svést rozbít vztah přitahovat konkrétní lásku
ÚČINNÝ VÝROBEK PRO DÉLKU A VYROBENÍ JEHO PENISU spokojenost nebo proplacení seriózního čestného marabou, viz profesor afrického jazyka
Telefon (Whatsaap) +33 644680389 E-mail: bamba­moudji­d@gma­il.com spokojenost nebo Úhrada seriózního čestného marabou, viz profesor afrického jazyka

hejhej ( 31. srpna 2019 13:00 )

Šmejdi, především přes telefon neobtěžují jenom důchodce. Já, ač nepoužívám běžně vulgární slova, při ohlášení a zeptání se, zda jim mohu věnovat chvilku je posílám do řiti ( spisovné).
Jsme přereklamizování, bilbordy, televize, tisk, stupidní letáky v poštovních schránkách.

PPP150W ( 30. srpna 2019 23:01 )

No, nevím jak na tom budete v důchodu vy, když jste už teď takový idiot.

Kolotuk ( 30. srpna 2019 21:17 )

Máňo, bezmozek asi nelze "ze uákona" urazit!

.tg.bb ( 30. srpna 2019 17:20 )

No jasně, tlupy ožebračených důchodců v exekuci tam páchají sebevraždu rituálním tříštěním hrnců o vlastní hlavy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa