Začátkem padesátých let chtěla Štěpničková s tehdy tříletým synem Jiřím, dnes známým hercem, emigrovat, avšak padla do léčky, kterou na ni komunisté nastražili. Ve vykonstruovaném procesu byla odsouzena k 15 letům vězení, po mnoha žádostech o milost byla podmínečně propuštěna po deseti letech. „Když se vrátila z kriminálu, tak jsme se na ni v divadle a s kamarády skládali. Nosili jsme jí oblečení, aby měla vůbec v čem chodit,“ vyprávěla Tornádo Lou z filmu Limonádový Joe před svou smrtí Josefu Kubáníkovi (45), který nyní její vzpomínky vydává knižně jako Poslední deník Květy Fialové.

„Tak si to vezmi – za první republiky byla hvězda a pak ji zavřeli, a když vyšla ven, tak neměla nic. A bylo to hrozně nefér, protože nic neprovedla. Jen tady nechtěla žít. Za to se měla trestat?“ kroutila Fialová nechápavě hlavou. Štěpničkové nabídl pomocnou ruku také Květin manžel Pavel Háša (†80). Jako jeden z mála režisérů ji obsadil do televizní adaptace Nerudových Povídek malostranských. V povídce Přivedla žebráka na mizinu se Jiřina dokonce setkala s Ladislavem Peškem (†79), svou bývalou láskou.

Hegerlíková se omluvila 

Trest smrti pro Štěpničkovou požadovaly hlavně herečky Světla Amortová (†74), Světla Svozilová (†63) a Antonie Hegerlíková (†89). Ta se jí pak jako jediná několikrát omlouvala a Jiřina ji vzala na milost.

VIDEO: Zesnulá Květa Fialová (†88): Před smrtí zneuctila Harapese, on před ní utekl

Video
Video se připravuje ...

Zesnulá Květa Fialová (†88): Před smrtí zneuctila Harapese, on před ní utekl David Turek, Petr Soukup