Násilník přepadl a umlátil starého bezbranného muže jen kvůli televizoru a mobilu, za který pak v zastavárně dostal pár stovek. „Byl to ten nejhodnější člověk, kterého jsem znal. Kdyby ten darebák za ním přišel, tak by mu je určitě dal,“ řekl Blesku zdrcený zpěvák. Brutální smrt kamaráda jím hluboce otřásla. „Té hyeně bych přál trest smrti!“ prohlásil Kerndl, ač dobře ví, že v našich krajích se zločinci dávno nepopravují. Posledním oběšeným byl 2. února 1989 pětinásobný vrah Vladimír Lulek (†35) a následujícího roku byl trest smrti zákonem zrušen.

Oko za oko

Vrahovi, kterého brněnští policisté dopadli do 48 hodin, tak hrozí nanejvýš dvacetileté vězení nebo doživotí. Podle zpěváka je to ale málo. „Nejstrašnější je, že tenhle člověk bude chvíli zavřený, ale zase ho pustí a my ostatní budeme čekat, na koho přijde řada...,“ rozhořčil se Laďa. Sám by neublížil ani kuřeti, ale vadí mu naše zákony. „Těmhle lidem patří stejný trest! Pokud někdo člověku udělá něco takového, tak by měl zemřít stejným způsobem,“ prohlásil Kerndl nesmlouvavým tónem.

První kapelník

Laďa a Jarda byli velcí kamarádi. „Byl to můj první kapelník v roce 1968. Pamatuji se, jak jsme tenkrát jezdili jeho trabantem na vystoupení...“ zavzpomínal swingový zpěvák s tím, že se vídali každé Vánoce. „Nikdy jsme nevynechali. Byla to tradice a neumím si představit, že kvůli nějaké hyeně, co vraždila kvůli mobilu, už ho neuvidím...,“ přiznal smutně Kerndl, který se ze zprávy o Jaroslavově strašné smrti doslova sesypal. „Zapálil jsem za něj svíčku a denně se modlím,“ svěřil Laďa Blesku. Kdy bude pohřeb, ještě neví. „Čekáme, až se vrátí jeho přítelkyně, která je teď za svou dcerou v Anglii...,“ dodal Kerndl.

VIDEO: Laďa Kerndl: Nedávali mi ani procento šance na přežití!

Video
Video se připravuje ...

Laďa Kerndl: Nedávali mi ani procento šance na přežití! TV Barrandov

Fotogalerie
19 fotografií