Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na Táborsku se nečekaně rozjel vlak! Dítě chytali ve vzduchu, muž skončil v nemocnici!

Historická souprava Bobinka
Historická souprava Bobinka  (Autor: České dráhy)
Autor: chal - 
27. srpna 2019
17:51

Rodinný výlet skončil neštěstím. Paní Kateřina O. se v neděli odpoledne s přítelem a synem vydala z Tábora vlakem do nedalekých Třebelic, odkud chtěla trojice jít pěšky dál. Cesta však skončila právě na vlakové zastávce, protože Kateřinin přítel nestihl vystoupit před tím, než se vlak rozjel, vypadl z něj a utrpěl vážnou zlomeninu. Podle Kateřiny za to může průvodčí. České dráhy incident prověřují.

Kateřina jela v neděli odpoledne s přítelem a synem na výlet. Rodinka nastoupila krátce po jedné hodině do vlaku na nádraží v Táboře a vystupovala v Třebelicích. Jenže tam se stalo něco, na co výletníci možná nikdy nezapomenou. „Vlak byl více než historický kus, tedy chvilku trvalo, než se nám vůbec povedlo otevřít dveře, ale nevystupovali jsme na té zastávce jako jediní,“ popsala na facebooku Kateřina.

„Jen co jsem došlápla na zem, vlak se začal rozjíždět. Syna jsem chytla jen tak tak a přítel prostě nestihl vystoupit a doslova vypadl, a to tak nešťastně, že v současné chvíli leží v táborské nemocnici s tříštivou zlomeninou a čeká ho operace,“ podělila se Kateřina o hrůzný zážitek ještě v neděli večer na sociální síti.

Průvodčí podle Kateřiny musel vystupující lidi vidět, vlak se ale přesto rozjel. „Stál v otevřených dveřích a nechal rozjet vlak, ačkoli musel vidět, že ještě všichni nevystoupili,“ popsala svůj úhel pohledu Kateřina, která se shání po dívce se psem, která vystupovala před rodinou a údajně by vše mohla dosvědčit.

České dráhy se případem zabývají. „Událost máme oznámenou personálem a probíhá její interní prověřování,“ sdělil Blesku Petr Šťáhlavský z odboru vnější komunikace Českých drah. K incidentu došlo během jízdy historické nostalgické soupravy „Bobinka“, která jezdí mezi Táborem a Bechyní jako výletní vlak.

„Vozy soupravy jsou historické, ale v provozním a technickém stavu umožňujícím bezpečnou přepravu cestujících. Dveře jsou proti otevření blokovány několikerým způsobem a pro jejich otevření je třeba postupně stlačit několik klik, respektive západek,“ vysvětlil Šťáhlavský.

Cestující, který systém otevírání dveří nezná, by podle něj měl před vystupováním včas kontaktovat vlakový doprovod. „V žádném případě by neměly osoby vystupovat po výpravě vlaku ze stanice nebo zastávky, případně pokud je vlak v pohybu,“ zdůraznil Šťáhlavský. Vzhledem k prověřování podle něj České dráhy nemohou událost blíže komentovat.

Monikay ( 28. srpna 2019 18:56 )

šikovný vláček na jehož otevření je potřeba nejprve zavolat specialistu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání