Otřesná vražda se odehrála před šestou hodinou. Dispečink dostal hlášení, že došlo k strašnému činu: „Policisté, kteří přijeli na místo, začali poskytovat první pomoc devítiletému dítěti, které mělo smrtelné zranění. Tato první pomoc bohužel nebyla úspěšná. Policisté na místě zadrželi i sedmatřicetiletou ženu, matku tohoto dítěte, která se ještě pokusila o sebevraždu. Tato žena skončila jako zadržená v nemocnici,“ řekl pro Blesk.cz mluvčí Jan Daněk.

Chlapec, který podle informací Blesk.cz nedávno oslavil narozeniny, měl být ubodán nožem do hrudníku. Jeho matka si sama způsobila krvavá zranění. „Žena utrpěla velmi vážná poranění, která ji ohrožují na životě,“ prozradil mluvčí pražské záchranky Ondřej Franěk. Zadrženou matku odvezli záchranáři za asistence policie do Vojenské nemocnice.

Mordparta ve Šlikově ulici

Celý blok byl večer obehnaný policejními páskami a k vraždě přijel také šéf „mordparty“ Josef Mareš. „V tuto chvíli jsou na místě mimo jiné i kriminalisté z prvního oddělení, tedy z oddělení vražd, kteří si celý případ převzali do své kompetence. Také bude nařízená soudní pitva. Právní kvalifikace případu zatím nebyla stanovena,“ prozradil Jan Daněk v pondělí kolem sedmé večer.

Fotogalerie
14 fotografií