Nicméně kolegové, kteří ho po třech letech teď poprvé viděli na 200. repríze Veselých paniček windsorských, jsou naplněni optimismem. Stále nepohyblivého režiséra sice přivezl na invalidním vozíčku pečovatel, na Menzelovi bylo ale jasně znát, že mozek mu pořád funguje. A to je to nejdůležitější, neboť mozek dává povely ke všemu, včetně chůze.

„Z pana Menzela jsem měl velkou radost. Náramně se bavil a do rána, jak jsem potom slyšel, prý nespal. Tak těmi Paničkami žil,“ řekl Nedělnímu Blesku Michal Novotný (40), který hraje v komedii Tintítka.

„Pan Menzel si velice pochvaloval Bolečka, tedy Bolka Polívku. Říkal, že je stejně nejlepší. A co bylo bezvadný, tak poznal, že jsou některé role přeobsazeny! A to je přece dobré znamení,“ pokračoval vesele Novotný, který pevně věří, že se slavný režisér zase postaví na nohy.

„Prosím vás, před třemi lety dokázal stát na rukou, tak proč by se teď nepostavil alespoň na nohy? Věřím, že na rukou bude zase stát!“ zdůraznil Novotný, který Menzela na nádvoří paláce HAMU na Malostranském náměstí v Praze i veřejně přivítal.

Hlavně nic neuspěchat 

Menzel zaujal na Letních shakespearovských slavnostech místo v přední řadě a zaujatě z vozíčku pozoroval výkony herců v představení, které před deseti lety režíroval. Dojetím si dokonce musel utírat slzy. „Ale to jen znamená, že nic není nemožné a nikdy se nevzdávej, i když nad tebou lámou hůl,“ komentuje také Menzelovy pokroky v rekonvalescenci manželka Olga Menzelová (41).

Největší sílu mu dodává právě ona a děti Anička (10) a Evička (4). „Nic se nedá uspěchat, vždyť od operace mozku uběhlo tak málo času. Jsem přesvědčena, že to dokáže! Vždyť byl tak blízko tomu, aby si ho povolal bůh. A on zůstal mezi námi,“ prohlásila pro Blesk prostřednictvím rodiny Menzelova nejbližší duše a dlouholetá asistentka Míla Řádová (67).

VIDEO: Menzelová o manželovi: Rehabilitace probíhá krůčky, musíme mu dát čas .

Video
Video se připravuje ...

Menzelová o manželovi: Rehabilitace probíhá krůčky, musíme mu dát čas. David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
70 fotografií