Nejen agresivní řidiči automobilů znepříjemňují život ostatním účastníkům silničního provozu. O tom se přesvědčil muž, který ve čtvrtek musel v pražských Kobylisích šlápnout na brzdu poté, co mu před auto vjel neukázněný cyklista. „Řidič osobního auta se cyklisty lekl, musel prudce zabrzdit a přitom na něj zatroubil. Cyklistovi se to však nelíbilo a začal mu sprostě nadávat a gestikulovat,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Slovní agresí to ale neskončilo - vzteklý cyklista začal bušit pěstí do čelního skla, až ho rozbil. „Třiačtyřicetiletý muž je v současné době podezřelý z trestného činu poškození cizí věci, za což mu v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až jeden rok,“ dodala mluvčí.

Případ měl pro policisty nečekanou dohru. Když totiž dorazili do Klapkovy ulice, kde k incidentu došlo, a jali se ho řešit, oslovil je neznámý muž s tím, že by potřeboval pomoc. „Podle svých slov se cítil špatně, protože nenastoupil do výkonu trestu odnětí svobody,“ uvedla Siřišťová. Policisté s takovou pomocí neváhali, hříšník skončil v policejní cele.

Fotogalerie
3 fotografie