Natáčení bezstarostné letní komedie 3Bobule z vinařského prostředí začalo sice již v první polovině července v Praze, po třech natáčecích dnech se ale filmaři přesunuli i s celým štábem na jižní Moravu. Tam s přestávkami pracovali do poloviny srpna – pročež si nepochybně užili těch nejteplejších dní. Herečka Tereza Voříšková, která se už nějaký ten pátek honosí příjmením po manželovi Matyáši Rambovi (27), v těchto vedrech pobíhala po place s těhotenským břichem.

 „Bylo to moc hezké a všichni se o mě krásně starali,“ libovala si tmavovlasá herečka, která připouštěla, že natáčení pro ni bylo vzhledem k jejímu požehnanému stavu o dost náročnější. „Točili jsme ve vinohradech, kde bylo i čtyřicet stupňů, ale omdlívali jiní, já naštěstí ne. Já jsem pořád stála,“ chlubila se sympatická Tereza, která se – do třetice všeho nejlepšího – zhostila role Kláry.

Natáčení na idylické Moravě si pochvaluje i Kryštof Hádek (37). „Mám z toho dobrý pocit. Sice se pořád musíte vyhýbat nabídkám na košt, ale jinak to bylo v pohodě.“ Není totiž tajemstvím, že během prvního natáčení před 11 lety si představitelé hlavních mužských rolí Lukáš Langmajer (38) a výše zmiňovaný Hádek sem tam trochu „zazlobili“. Na den, dva se zavřeli do sklípku, kde se oddávali tekuté révě. Voříškové bylo však vzhledem k jejímu pokročilému stadiu těhotenství tentokráte koštování zapovězeno…

3Bobule se mimochodem stanou „labutí písní“ Václava Postráneckého (†75). Natáčení se vzhledem ke své vážné chorobě účastnit nemohl, před smrtí měl však jedno velké přání: Ve snímku se chtěl alespoň mihnout. Jeho bodrý vinař Michalica se sice na plátně neobjeví, zazní zde však jeho hlas. „Přestože mu už bylo hodně špatně, tak to chtěl udělat – chtěl říct těch pár vět. Tak mu to prostě velelo srdce,“ prozradil Blesku po jeho smrti syn Vilém (30), který je na tátovu práci patřičně hrdý.

VIDEO: Tereza Voříšková: Na zahájení festivalu vynesla věci ze sekáče!

Video
Video se připravuje ...

Tereza Voříšková: Na zahájení festivalu vynesla věci ze sekáče! Aleš Brunclík, Markéta Reinischová

Fotogalerie
49 fotografií

Více o těhotenství Terezy Voříškové čtěte ZDE