Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na dálnici řádil malý řidič (8), svištěl 140 kilometrů za hodinu. Policisty šokoval

Autor: Darina Jíchová - 
22. srpna 2019
09:45

Dálniční hlídka na dálnici A44 do Dortmundu v noci z úterka na středu asistovala řidiči, kterému se při jeho zběsilé jízdě udělalo špatně. Po prázdné dálnici se krátce po půlnoci proháněl rychlostí 140 kilometrů za hodinu. Teoreticky sice řidič nepřekročil žádné rychlostní omezení, policisty však šokovalo, když dorazili k zaparkovanému autu a čekal na ně osmiletý chlapec, uvedl deník The Guardian.

Chlapec zmizel ze svého domova v západoněmeckém městě Soest někdy kolem půlnoci, vyděšená matka kolem půl jedné ráno informovala policii. Strážníci po chlapci začali okamžitě pátrat, matka je upozornila, že z jejich příjezdové cesty se rovněž ztratil jejich VW Golf. Podezřívala syna, že se jel projet.

Malý Němec totiž umí dobře řídit, často se projíždí na soukromém pozemku rodiny a nevynechá jedinou příležitost řídit motokáru nebo autíčko na pouti. Do pátrání po chlapci se zapojila i matka, byla to právě ona, kdo ho ve čtvrt na dvě ráno na dálnici našel.

Malému řidiči se při jízdě udělalo špatně

Chlapci se z rychlé jízdy udělalo špatně, zajel ke kraji, pustil výstražná světla a za auto položil výstražný trojúhelník. „Chtěl jsem si jen trochu zajezdit,“ řekl chlapec s pláčem policistům, když dorazili na místo.

Dálnice byla naštěstí pozdě v noci zcela prázdná, při chlapcově „dobrodružství“ nebyl nikdo zraněn, nedošlo ani k žádné škodě na majetku.


 

Zobrazit celou diskusi