Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Desítky Čechů nakažených na Krétě chtějí žalovat cestovku: Je mezi nimi i známý zpěvák

Autor: DH - 
22. srpna 2019
12:01

Čeští turisté na Krétě zažívali muka. Několik desítek z nich začalo trpět vážnými střevními potížemi. Zdecimovaní dovolenkáři teď sepisují hromadnou žalobu na cestovní kancelář. Ta namítá, že v oblasti řádí viróza, se kterou se potýkají i jiné hotely.

Podle informací iDNES se mělo v hotelu Blue Sky na řeckém ostrově Kréta nakazit asi šedesát turistů. Situace na místě prý byla strašlivá. „Vypukla tady epidemie jak v Africe,“ řekl serveru jeden z hostů hotelu. Jeho slova potvrdilo i ministerstvo zahraničí.

 „Na Krétě se nakazila větší skupina českých turistů, odhadem mezi patnácti a pětadvaceti lidmi. Pravděpodobně je příčinou virová infekce. Někteří z nich byli hospitalizováni, u nikoho nicméně nenastaly žádné závažnější zdravotní problémy,“ sdělila mluvčí ministerstva Zuzana Štíchová. Jak ale uvedla, nikdo si pomoc od zastupitelského úřadu v oblasti nevyžádal.

Lidé, kteří se v hotelu nakazili, údajně nyní sepisují hromadnou žalobu na cestovní kancelář Pantour. Mezi nimi je prý i zpěvák Bohouš Josef, který se už z pobytu v dovolenkovém ráji vrátil domů. Společně s ostatními teď doufá, že se dočká určitého odškodnění za zkaženou dovolenou.

K celé situaci se vyjádřila i samotná cestovní kancelář. Žaloba je podle ní bezpředmětná. Lékaři dle slov CK Pantour hotel Blue Sky prohledali i zjistili, že příčinou nákazy byl rychle postupující virus. Nejednalo se údajně o otravu jídlem v hotelu a za střevní chřipkou hostů prý nestojí ani zanedbání hygienických podmínek.

 „V hotelu byly ubytovány stovky našich klientů, výskyt virového onemocnění byl hlášen zhruba u patnácti až dvaceti osob, což jsou zhruba dvě procenta všech ubytovaných,“ sdělil iDnesu mluvčí cestovní kanceláře Josef Koukolíček. Podle něj měli klienti přístup k lékařské péči. A navíc prý dostali kompenzaci. „Pantour zajistil všem klientům na pokoj dvě lahve vody a extra vystoupení, aby si to tam užili i ti, kterým tato událost zkomplikovala pobyt,“ dodal mluvčí.

villon ( 23. srpna 2019 14:55 )

Můžou být rádi že po nich nechtěpy příplatek za posrný hajzli a příští rok vyrazit do Hurgády.

montevideo ( 23. srpna 2019 10:54 )

Máš pravdu, bagře !

kajmen1 ( 22. srpna 2019 23:46 )

sdsad­japsno­adhnuP­DJHpqo­íejpíq­wáhrdíq­wbpdp

PavelSki ( 22. srpna 2019 21:21 )

Odškodnění: "2 lahve vody a vystoupení"

To je jak z vtipu o metylalkoholové aféře, odškodnění: Lístky na koncert, kde vystupují Bílá a Hůlka.

montevideo ( 22. srpna 2019 21:01 )

Blue Sky je cestovka. Ptám se na jméno hotelu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání