Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zloději okradli oddávající přímo na svatbě: Policie hledá starostenský řetěz a kalich

Policie pátrá po zloději, který v Uherském Hradišti ukradl starostenský kalich a řetěz¨.
 (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
21. srpna 2019
14:37

Neznámý zloděj ukradl v Modré na Uherskohradišťsku starostenský řetěz se státním znakem a keramický kalich. Krádež se stala 10. srpna, zřejmě po svatebním obřadu v tamním kostelíku sv. Jana Křtitele.

Svatebnímu obřadu přihlíželo kromě hostů i velké množství turistů. „Po tomto významném aktu začala oddávající společně s paní matrikářkou sklízet do krabic všechny věci, které do kostelíku přivezly,“ uvedla mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

Mezitím, co svatebčané odcházeli, za nimi přišla cizí žena s dotazem ohledně obřadu, který si plánuje. Po asi desetiminutové komunikaci se ženy vrátily zpět k balení a poté i s krabicemi z kostelíku odešly. Až v pondělí na úřadě zjistily, že věci v krabici schází,“ doplnila mluvčí Šabatová.

Podle policie je možné, že někdo ukradl věci po obřadu při balení nebo zůstaly zapomenuty v kostele a nálezce si je nechal. „Obci tak vznikla škoda, která je předběžně vyčíslena na 3100 korun. Pachatel se dopustil přestupku proti majetku, za který mu nyní hrozí pokuta až do výše 50 tisíc korun,“ řekla Šabatová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání