Takzvaný Tary Camp je místo, kde se děti zdokonalují v parkouru a také v práci s youtube. Stojí zhruba 3500 Kč na týden a organizátoři ho prezentují takto: »Parkour se stává hlavně díky Taryho videím na youtube stále více populárním. To nás dovedlo k myšlence spojit parkour, natáčení a střih videí s youtubem dohromady a zabalit je spolu s nevšedními kempovými zážitky do jednoho neuvěřitelného týdne«.

Pro deset dětí nicméně kemp nabídl zážitky až příliš nevšední, když v pondělí večer skončily v nemocnici. „Děti měly průjmy, horečku a zvracely. Ženě zavolali v jedenáct v noci, na Bulovku jsem jel o půl jedné, syna pustili do domácího léčení,“ uvedl pro TN.cz otec jednoho z deseti malých táborníků, které odvezla sanitka. „Ostatní děti jsou stále v nemocnici. Nakažené děti prý pocházely ze stejných chatek,“ doplnil muž.

Ošetřili jsme deset dětí, na místo byly vyslané tři sanitky a lékař. Po ošetření byli pacienti transportováni do nemocnic na Bulovce, v Čáslavi a Kolíně. Děti nebyly v ohrožení života,“ popsala situaci pro TN.cz také mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Blesku se podařilo spojit přímo s Tarym, který podle svých slov na kempu v té době vůbec nebyl. „Pojedu tam, až mi to hygienici dovolí,“ řekl Blesku a dodal, že program pro ostatní děti běží dál, ale v omezeném provozu.

Samozřejmě jsme se museli zeptat, co se vlastně stalo.  A Taryho odpověď? „Vůbec se nechci vyjadřovat k tomu, co se stalo, protože bych musel spekulovat. Hygienická stanice přijela, odebrala vzorky všeho možného včetně stravy, a odjela. Nyní dělá rozbory,“ říká parkourista, kterému je celá situace očividně hodně nepříjemná. „Netrpělivě čekám na výsledky, těch dětí je mi strašně líto.

Video
Video se připravuje ...

Youtuber Tary ve studiu Blesku: Poprvé o kauze s fanouškem! Takhle se mu omluvil! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
22 fotografií