Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kdo zdědí Epsteinovy miliardy? Správu impéria svěřil kamarádům

Autor: yks - 
21. srpna 2019
11:19

Dva dlouholetí spolupracovníci nechvalně známého miliardáře Jeffreyho Epsteina budou podle amerického tisku spravovat jeho miliardové impérium. O skutečných majitelích, jimž mají plynout astronomické zisky, není nic známo. Jisté je jen to, že Epstein tímto krokem zkomplikoval cestu k odškodnění ženám, které údajně v útlém věku zneužil. Cesta k vykonatelnému rozsudku v jejich prospěch teď může trvat mnoho let.

Stíhaný miliardář Jefrey Epstein spáchal v sobotu 10. srpna sebevraždu ve vazební věznici na newyorském Manhattanu. Jak vyšlo najevo, dva dny před smrtí odkázal veškerý majetek dosahující v přepočtu takřka 1,4 miliardy korun do svěřenského fondu. Ten spravují dva miliardářovi letití spolupracovníci, advokáti Darren K. Indyke a Richard D. Kahn.

Jméno toho, komu připadnou zisky, zůstává zahaleno rouškou tajemství. Spekuluje se o tom, že Epsteinovo impérium by mohl zdědit jediný žijící příbuzný, jeho bratr Mark. Ovšem jsou tu ještě další uchazeči o miliardářův majetek, a to jeho údajné oběti.

„Oběti byly už jednou zneužity a nyní se cítí, jako by jejich zneužívání nabylo nové úrovně,“ řekl na adresu Epsteinova fíglu právník Stan Pottinger zastupující ženy, které miliardáře obvinily. Podle dalších advokátů, zastupujících poškozené ženy, by jim měl připadnout Epsteinův majetek celý.

Miliardářův fond byl ovšem založen na Panenských ostrovech a to dále komplikuje počínající právní bitvu o pozůstalost kontroverzního boháče. „Může to trvat mnoho, mnoho let, než kdokoli uvidí jakékoli peníze, a všechno to záleží na vůli vymahačů bojovat o ně,“ řekl profesor práva Gerry Beyer ohledně vyhlídek zmíněných žen na získání Epsteinova majetku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání