Nejsilnější bouřky začaly po půlnoci, kolem 01:00 už jsme zaznamenali první výjezdy. Další vlnu odstraňování následků jsme zaznamenali kolem 05:00 a 06:00, kdy se lidé probouzeli. Šlo hlavně o popadané stromy, byly tam i části popadaných střech. Nejvíce zasažený byl Uničov, Loštice, Moravičany, Palonín, uvedla mluvčí hasičů. V Uničově v ulici Pod Šibeníkem hasiči-lezci zajišťovali utrženou střechu.

Ženou se další bouřky? Sledujte radar

Spadané stromy zkomplikovaly také dopravu na hlavním železničním koridoru ze západu na východ republiky v úseku Moravičany–Červenka.

Došlo tam k pádu stromů na koridor, bohužel došlo k poškození trakčního vedení. Od 06:30 je tam zprovozněna druhá traťová kolej, takže se v místě události jezdí sníženou rychlostí. Na té první pracují naši elektrikáři a hasiči, aby odstranili strom a opravili trakční vedení. Předpoklad obnovení provozu je kolem 11:00, řekl mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illiaš.

Podle Českých drah mohou za místem omezení nabírat vlaky zpoždění deset až 30 minut.

Do padlého stromu na trati u Moravičan narazil také po půlnoci nákladní vlak. „Nedošlo k vykolejení vlakové soupravy ani ke zranění osob,“ informovala ČTK šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Podotkla, že další škody bouřky způsobily kolem Loštic. V nedalekých Vlčicích došlo k pádu části stromu na předzahrádku tamější restaurace, při kterém byly poškozeny dva slunečníky, ale také sloup telefonního vedení. Naštěstí i tato událost se obešla bez zranění, doplnila policejní mluvčí.

Fotogalerie
48 fotografií