Se Shannen Dohertyovou bude nejspíš navždycky svázána role zásadové Brendy Walshové z teenagerského seriálu Beverly Hills 90210. Herečka, která má za sebou rakovinu prsu, včetně náročných chemoterapií, má však stále problémy s tím, jak moc se její tělo během léčby změnilo. „Snažím se stále přijít na to, jak přijmout to, kým jsem nyní,“ prohlásila tmavovlasá umělkyně pro magazín People. Její zotavování po bitvě s nádorovým onemocněním je podle ní každodenní proces, a to i nyní, kdy je oficiálně zase zdravá.

VIDEO: Shannen Doherty. Jak skončila Brenda z Beverly Hills?

„Nemyslím si, že jste někdy za vodou, co se týče rakoviny,“ myslí si Dohertyová. „Nedívám se na svou nemoc jako na klidové stádium.“ Rakovina jí byla diagnostikována v roce 2015, a pak následoval klasický kolotoč hormonálních terapií, mastektomie, chemoterapie a ozařování. „Vtipné ale je, že jakmile už přestanete s chemoterapiemi nebo ozařováním, lidé si myslí, že jste už naprosto v pořádku a že se ihned vrátíte do původního stavu. Neuvědomují si však, že vaše tělo prošlo něčím tak neuvěřitelně náročným, že už nikdy nebude takové jako předtím.“

Dlouhé natáčecí dny Beverly Hills 90210 jsou pro ni dost obtížné. „Jsem vyčerpaná. Když pracuji, mám tunelové vidění, nevidím doprava ani doleva,“ stěžuje si. Navíc jí vadí, jak moc se fyzicky změnila, a je pro ni údajně dost těžké tuhle nečekanou transformaci skousnout. „Jsem teď někým jiným. Nikdy už nebudu mít velikost oblečení, jakou jsem nosila. Některé z léků, které beru, mi ubírají kolagen, takže už nikdy nebudu mít tvář bez vrásek. Jsem vůči sobě velice kritická. Ale s některými věcmi nemůžete bojovat…,“ hodnotí pesimisticky celou situaci.

„Snažím se být proto k sobě laskavější,“ zdůrazňuje Dohertyová, které na počátku března zemřel herecký kolega Luke Perry (†52), představitel sexy surfaře Dylana. Ten byl vždy velkou láskou její seriálové Brendy. Herci k sobě měli velice blízko, a i to je nejspíše důvod, proč se Dohertyová nelituje a naopak se pokouší žít na maximum. „Snažím se žít každý den, jako kdyby to byl úžasný, vzácný dárek, který mi byl dán. Beru to tak, že mám štěstí být naživu, každou minutu, vteřinu a každý den,“ svěřila se.

VIDEO: Brenda, Kelly, Brandon a spol. jsou zpět! Tohle je nové Beverly Hills 90210

Video
Video se připravuje ...

Brenda, Kelly, Brandon a spol jsou zpět! Tohle je nové Beverly Hills 902 10 Fox

Fotogalerie
51 fotografií