Sedmipodlažní budovy s čtvercovým půdorysem budou umístěny na východ od Káhiry. Zelenou atmosféru vnesou do oblasti, ve které primárně sídlí vládní úřady a zahraniční ambasády.

Architektonické studio Boeri, které postavilo vertikální lesy téměř na všech kontinentech, na projektu spolupracovalo s egyptským designérem Shimaa Shalash a italskou krajinářskou architektkou Laurou Gatti. Svěží zeleň se rozšíří na terasy celkem tří budov.

Boeri odhaduje, že v projektu bude použito 350 stromů a 14 000 keřů. Celkem by se zde mělo objevit více než 100 druhů, což významně přispívá ke kvalitě ovzduší oblasti.

Na každé terase budou rostliny vybrány pečlivě s ohledem na místní klima. Rovněž bude nutné pečlivě zvážit různá období květu a výšku rostlin. Zeleň přitom neposkytne jen stín, ale také by měla absorbovat odhadovaných sedm tun oxidu uhličitého a produkovat asi osm tun kyslíku ročně.

Stavba bude zahájena v roce 2020. Cílem je dokončit projekt v roce 2022. Jedna bude sloužit jako hotel, zatímco ostatní dvě budou obytné.

Fotogalerie
4 fotografie