Přestože v Bratislavě žili v jedné ulici, seznámili se až v roce 1962 při natáčení komedie Výlet po Dunaji. Tam tehdy dvacetiletý Satinský propadl kouzlu tanečnice a překladatelky Olgy Lajdové. Jenže ouha, Olga získala angažmá v baletním souboru košického divadla, a když se vrátila do Bratislavy, musel Satinský pro změnu na vojnu.

I přes počáteční nepřízeň osudu spolu nakonec strávili dvacet let. Vše skončilo tragicky, když se Olga 22. ledna 1985 utopila ve vlnách u ostrova Svatý Tomáš na Amerických Panenských ostrovech v Karibiku. Tam se odehrál i pohřeb, na který ale Satinský nesměl. Šlo prý o kapitalistickou cizinu a zlomený herec nedostal výjezdní doložku, aby mohl milované ženě dát poslední sbohem.

Krátce poté se Satinský oženil s lékařkou Vierou, se kterou zplodil dvě děti, syna Jána a dceru Lucii. Ta v roce 2013 vydala knihu otcovy korespondence s Olgou – dopisy, které si vyměňovali v čase svého odloučení. Hned v prvním telegramu jí oznámil, že ji miluje, v dalších líčí pobyt na vojně či dění ve vlasti v době, kdy byla Olga na cestě po Spojených státech. Satinský pak také zemřel brzy, 29. prosince 2002 podlehl rakovině.

Fotogalerie
27 fotografií