Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

6 osobností, které to neměly v životě jednoduché: Koho šikanovali a kdo žil v autě?

  • Kdo si prožil své?
    24. srpna 2019 | 06:00

    Někteří závidí celebritám jejich slávu, bohatství i krásu. Mnohdy ale neví, čím vším si musely ve svém životě projít. Jsme si jistí, že až si přečtete jejich životní příběhy, místo závisti je budete spíš obdivovat, a to zejména za to, jak se z těchto těžkých situací dostaly.

    Věřte, že byste nechtěli být v kůži Charlize Theron, kterou bil otec, nebo v kůži Demi Moore, kterou všichni opustili... Svět je krutý a těžkosti se nevyhýbají ani slavným, o kterých si někdy myslíme, že si odjakživa žijí pohádkově. Přečtěte si jejich životní příběhy!

  • Charlize Theron (44)

    Nikdy byste nehádali, kolik hrozných věcí se téhle krásce událo. Její otec byl alkoholik. Často býval hrubý a nejednou Charlize i její matku uhodil. Jednou to ale zašlo mnohem dál a otec na ně obrátil zbraň. Trpělivost matky byla u konce, vzala svou vlastní zbraň a svého manžela v sebeobraně zastřelila. Charlize se zatím vypracovala, uspěla v modelingu a chtěla se věnovat baletu. Bohužel její kariéru v 19 letech ukončilo zranění kolene.

    Za novou kariérou se přestěhovala do LA. Neměla skoro žádné peníze, bydlela v chudé čtvrti a často hladověla. Po roce 1995 ji ale objevil filmový producent John Crosby. Rozpoznal její talent, poslal ji na hereckou školu a o tři roky později hrála ve filmu Ďáblův advokát, který ji proslavil.

    Charlize Theron
    Autor: profimedia.cz

  • Michael Douglas (74)

    V roce 1980 měl nehodu na lyžích, dlouhá léčba zapříčinila to, že musel na celé tři roky přerušit kariéru. Jeho manželce pak byla diagnostikována bipolární porucha (střídají se u ní pocity hluboké deprese a smutku s euforií a nepřiměřenou veselostí). Nepřidalo jí ani to, když jí začaly přicházet výhrůžné dopisy od Dawnette Knight, která se prý do Michaela zamilovala. Vše se nakonec vyřešilo u soudu.

    V roce 2010 byl Michaelův syn z prvního manželství Cameron odsouzen na pět let za prodej drog. Tentýž rok byla Michaelovi diagnostikována rakovina hrtanu, což dával za vinu právě stresu. Za rok se ale vyléčil a o další dva roky později prohlásil, že se s Catherine rozvede. Důvodem byla právě bipolární porucha, která ji často uváděla do hlubokých depresí. Nakonec ale vše ustáli.

    Michael Douglas
    Autor: profimedia.cz

  • Demi Moore (56)

    Její biologický otec opustil rodinu ještě předtím, než se narodila. Matka se znovu vdala, když Demi byly tři měsíce. Vzala si muže, který často měnil zaměstnání. Oba navíc trpěli závislostí na alkoholu. Její matka se léčila se závislostí až do své smrti. Často byla zatčena za řízení pod vlivem, nakonec jí byla diagnostikována rakovina, na ni i zemřela. To vše bylo v době, když už byla Demi slavná.

    Celkově se její dětství nedá považovat za šťastné. Kvůli tomu, že musela nosit rovnátka, a navíc i velmi silné brýle, každodenně se ve škole vypořádávala se šikanou. Brýle měla kvůli šilhání, které nakonec vyřešila operace. Často utíkala z domova, zejména poté, co se jí narodil bratr. Když jí bylo patnáct, rodiče se rozvedli a její nevlastní otec spáchal sebevraždu. O dva roky později odešla z domova, vzala si hudebníka Freddyho Moorea, díky kterému nastartovala svou kariéru. O devět let později se rozvedli a ani teď se nedá říct, že by se Demi v osobním životě dařilo. Žádný vztah jí moc dlouho nevydržel.

    Demi Moore
    Autor: profimedia.cz

  • Jim Carrey (57)

    Ani jeden z nejlépe placených komiků to neměl vždy jednoduché. Pochází totiž z velmi chudé rodiny. Když si jeho otec našel práci v továrně, museli pracovat všichni. Jim se všemi sourozenci musel vytírat podlahy a mýt záchody. Když se jeho rodiče rozhodli z této práce odejít, museli všichni žít v obytném autě. Později se přestěhovali za prací do Burlingtonu, kde strávili 8 let.

    Jim byl tehdy velmi plachý a nikdo by si netipl, že z něho jednou bude tak skvělý komik. Když mu bylo patnáct, jeho otec ho vzal do komediálního klubu v Torontu, kde si vyzkoušel svůj první komediální výstup. Publikum ho ale nepřijalo a doslova ho z jeviště vypískalo. O dva roky později se pokusil svůj talent ukázat znovu. Nejprve začal vystupovat v nejrůznějších stand-upech a později se dostal až do televize.

    Jim Carrey
    Autor: profimedia.cz

  • Oprah Winfrey (65)

    Oprah byla několikrát vyhlášena jednou z nejvlivnějších osobností světa. Je také první Afroameričankou, která se stala miliardářkou, přesto to v dětství opravdu neměla jednoduché. Její matka byla služebná a neměla na ni téměř vůbec čas. Vychovávala ji babička. Později matka opustila zaměstnání a přestěhovali se do Milwaukee. Když jí bylo devět, začali ji sexuálně obtěžovat její bratranci a strýc.

    Ve čtrnácti letech utekla z domova. O pár měsíců později otěhotněla, dítě se jí ale narodilo předčasně a zemřelo. Její matka se to dozvěděla a pověřila jejího otce, aby se o ni postaral. V sedmnácti začala studovat univerzitu a stala se reportérkou CBS, a přesně tady nastartovala svou kariéru.

    Oprah Winfrey
    Autor: profimedia.cz

  • Jack Nicholson (82)

    Kromě toho, že nikdy nepoznal svého otce, bylo jeho dětství zcela obyčejné. Brigádně začal pracovat ve studiu MGM, kde si ho všiml filmový producent. Začal ho tlačit do herecké kariéry. Ve 37 letech, kdy už ho znal téměř každý jako skvělého herce, se ale dozvěděl něco, co před ním bylo dlouhá léta utajováno.

    Jeho "starší sestra" June byla jeho matkou. Jak se tohle vlastně stalo? June měla porodit v pouhých 16 letech.  A aby se vyhnula hanbě a vybudovala si kariéru, rozhodli se její rodiče vychovat Jacka jako vlastního. V době, kdy se dozvěděl pravdu, byli však jeho prarodiče i jeho matka už mrtví.

    Jack Nicholson
    Autor: profimedia.cz

Autor: Markéta Luštincová
Diskuse ke článku
.