Palác U Stýblů s pasáží Alfa na pražském Václavském náměstí, domy v ulicích Na Příkopě a v Provaznické na Starém Městě, zámek v Miletíně a řada dalších nemovitostí a pozemků po celém Česku. Takový majetek udělal v devadesátých letech z mladého herce kladenského divadla Ondřeje Stýbla jednoho z nejúspěšnějších restituentů! Vše získal jako jediný dědic po svém otci Václavovi (†58), jehož rodina patřila před komunistickým pučem 1948 a znárodněním k velice majetným.

VIDEO: Maciuchová o Menšíkovi v Chalupářích: Čeho jste si nevšimli?

Video
Video se připravuje ...

Maciuchová o Menšíkovi v Chalupářích: Čeho jste si nevšimli? Petr Macek

„Ondřej vystudoval DAMU a ještě jako student hostoval v divadle na Kladně, kde pak byl asi čtyři roky i v angažmá. V devadesátých letech udělal za herectvím tlustou čáru a začal se věnovat jen rodinnému majetku,“ vzpomíná na Stýbla jeden z někdejších kolegů. „Jeho rodina měla velice pohnutý osud. Tatínek byl velice noblesní pán, ale po převratu skončil v uranových dolech. Později se dal na herectví a nakonec se stal oporou kladenského divadla. Právě on k divadlu a před kameru přivedl i Ondřeje,“ dodává.

VIDEO: Jiří Schmitzer: Do Chalupářů si ho dohodil táta Sovák!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Schmitzer: Do Chalupářů si ho dohodil táta Sovák! Petr Macek, Petr Soukup

Samotný restituent s médii dlouhodobě nekomunikuje. „Jsem na dovolené mimo republiku a chci mít klid,“ vzkázal deníku Aha! Stýblo. „Je rozmrzelý z toho, že mu všichni vyčítají, v jakém je palác U Stýblů stavu, a že se odtud muselo vystěhovat divadlo Semafor. Málokdo si dokáže představit, jak je to všechno komplikované,“ říká jeho známý. Přestože palác na Václavském náměstí již nějaký čas prochází rekonstrukcí a v provozu je jen jeho část, plynou z něj majiteli mnohamilionové příjmy.

VIDEO: Plachý herec Josef Kemr: Co o něm řekly Bohdalová, Skořepová a Maciuchová?

Video
Video se připravuje ...

Plachý herec Josef Kemr: Co o něm řekly Bohdalová, Skořepová a Maciuchová? 

Fotogalerie
1 fotografie