Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trump na mítinku omylem ponížil svého fanouška. Muž opáčil: Toho člověka miluju

Autor: ČTK, tsv - 
17. srpna 2019
08:30

Americký prezident Donald Trump při čtvrtečním setkání s voliči v Manchesteru ve státě New Hampshire omylem zesměšnil jednoho ze svých příznivců. V domnění, že jde o narušitele mítinku, o muži prohlásil, že má problém s nadváhou a měl by začít cvičit. Trumpův fanoušek Frank Dawson nicméně v následném rozhovoru s televizí Fox News uvedl, že to prezidentovi nezazlívá.

„Ten chlap má vážný problém s nadváhou. Běž domů. Začni cvičit. Dostaňte jej odsud pryč,“ řekl Trump poté, co jeho proslov přerušil rozruch na tribuně za jeho zády.

Jenže za rozmíškou podle deníku The Washington Post stála trojice mladých protestujících s transparenty, zatímco muž, na kterého zjevně mířila Trumpova slova, se předtím jejich protest snažil překazit. Prezidentovu pozornost zřejmě upoutal tím, že vítězoslavně mával pěstí, zatímco byli protestující vyváděni z tribuny.

Trump se následně o svém přešlapu dozvěděl od poradců a snažil se Dawsonovi zavolat, nakonec mu podle médií nechal hlasovou zprávu. Není zcela jasné, zdali se prezident touto cestou svému stoupenci omluvil, podle zdroje agentury Reuters mu pouze „poděkoval za jeho podporu“.

Sám Dawson si ale zřejmě z celé věci těžkou hlavu nedělá. Myslím, že si myslel, že jsem se toho účastnil (protestu), což se nestalo. Já jsem byl na té správné straně. Nic si z toho nedělám. Toho člověka (Trumpa) miluju. Myslím, že on je ta nejlepší věc, jaká kdy tuhle zemi potkala,“ řekl Fox News.

Zobrazit celou diskusi