Herečka tvrdí, že dcera Michaela využila toho, že instituce spravující autorská práva neměla její novou adresu a tantiémy jí místo doručování »schovávala«, až bude k dohledání. Když jí pak, kvůli nashromážděné částce, která činí bezmála půl milionu korun, poslali dopis, nebyla zrovna doma a nepřevzala si ho.

O ničem tak prý, na rozdíl od dcery, nevěděla... Ta jí měla podle jejích slov podstrčit k podpisu plnou moc. Andresíková si myslela, že podepisuje nějaký dokument z úřadu. „Dcera si na základě nějaké plné moci, o níž jsem nevěděla, že jde o takový dokument, nechala na svůj účet poslat moje tantiémy za několik let a já žila v domnění, že žádné další peníze nemám,“ říká herečka, která po údajném vynuceném prodeji domu našla útočiště v rehabilitačním středisku.

A píše se to i v trestním oznámení, které podala na dceru a vnuka: „Z informace společnosti Intergram vzešlo, že tantiémy byly vyplaceny v červnu její dceři. Intergram se snažil doslat peníze J. Andresíkové, ale neměl správnou adresu, peníze se vrátily. (...) Po informaci, že Jana měla dostat nějaké peníze, ale odešly zpět, se Intergramu ozvala sama dcera J. Andresíkové, předložila číslo účtu (nikoli č. účtu své matky) a částku v řádu stovek tisíc Intergram zaslal na tento účet,“ stojí v oznámení.

Čarodejnici z Arabely pomáhá přítelkyně Anička a hrstky prověřených přátel. „Začali se zajímat o všechny ty věci a zjistili jsme ty hrozné podvody a zlodějny,“ říká Andresíková s tím, že rodina měla údajně manipulovat i s jejím běžným účtem. „Najednou mi přestala chodit pošta, příspěvek na péči. Odstřihli mě od některých lidí. Nechodily mi záhadně ani výpisy z účtu, abych neviděla ty pohyby na něm,“ popisuje Blesku zoufalá herečka.

Trestní oznámení

Jelikož si sama nevěděla rady s výběrem z bankomatu, vždy prý požádala někoho z rodiny, aby vybral peníze za ni. „Až později jsem zjistila, že odcházely měsíčně takové částky, které by v pohodě stačily dvoučlenné rodině na dobré žití! Včetně velkých částek u benzinek, ač roky už auto nemám...“ zoufá si Andresíková. Její dcera na dotazy Blesku stále nereaguje.

Jak už Blesk informoval, herečka na konci července podala prostřednictvím svých přátel trestní oznámení na dceru Michaelu a vnuka Tomáše. Píše se v něm, že ji měli pod nepravdivou záminkou přinutit prodat její téměř nový dům u Mělníka. Navíc výrazně pod cenou. Většinu peněz prý přitom neviděla. Jana Andresíková také tvrdí, že ji dcera chtěla zbavit za jejími zády svéprávnosti. 

VIDEO: Patrasová alias Xénie zavzpomínala na Arabelu a zásah osudu!

Video
Video se připravuje ...

88. narozeniny Václava Vorlíčka: Patrasová vzpomíná na zásah osudu! Hana Höschlová, Dan Černovský

Fotogalerie
37 fotografií