Zloděj, policistům dobře známý recidivista, v pekárně proklouzl do neveřejných prostor. „Zrovna když prohledával kabelku jedné ze zaměstnankyň, byl přistižen závozníkem pekárny,“ řekla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Pohotový muž chtěl zloděje zadržet. Jenže ten se začal bránit a chtěl z místa utéct. „Závozníkovi se přitom snažil do cesty shodit přístroj na výrobu zmrzliny. Vzhledem k velké hmotnosti přístroje se mu to nepodařilo a přístroj poškodil,“ popsala Raindlová.

Pak zloděj utekl do prodejny, popadl jedno z křesílek určených pro zákazníky. Začal se s ním ohánět a ohrožovat personál pekárny. „Odvážlivec, který zloděje celou dobu pronásledoval, mu křesílko vytrhl a chtěl pachatele strhnout k zemi. V té chvíli se oba natlačili na skleněnou výplň vitríny a ta praskla,“ uvedla Raindlová.

Závozníkovi se pak povedlo agresora strhnout na zem. Jenže ten se za žádnou cenu nechtěl vzdát. „Statečného závozníka kousnul do ruky. Způsobil mu drobné zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření,“ dodala Raindlová. Agresor se teď zpovídá z přečinu poškození cizí věci a výtržnictví.

VIDEO: Zloděj ukradl majiteli během dvou minut kolo.