Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Podzimní seriálové pecky: Sexy vyšetřovatelé, sérioví vrazi a napětí!

16. srpna 2019 | 06:00

Hlavní televizní kanály představily program, který připravují pro své diváky na tento podzim. Možná díky nim občas zapomenete na to, že léto už je zase fuč, a necháte se napínat, bavit a rozmazlovat. Čekají vás další řady oblíbených seriálů, ale i úplné novinky! Tak se na to pojďme podívat!

Nova

Tvoje tvář má známý hlas
Tato soutěž, při které musí účastníci přesvědčit nejen pěveckým, ale také hereckým talentem, se stala i u nás velice populární. Měnit se v různé populární zpěváky a zpěvačky budou letos hvězdy jako Kateřina Brožová, Zuzana Norisová, Ján Jackuljak nebo Roman Zach. Také v šesté řadě budou mít k ruce Lindu Finkovou jako hlasovou poradkyni, Yemiho, který bude pomáhat s choreografiemi, a Patrik Děrgel bude pomáhat s hereckými kousky.

Policie Modrava
Na televizní obrazovky se v další řadě vrací jeden z nejoblíbenějších seriálů televize Nova, a to Policie Modrava. Ondřej Sokol tento seriál vtipně připodobnil k Vraždám v Midsomeru, kde je také téměř nemožné, že ještě někdo žije, když tam v každém díle objeví alespoň jednu mrtvolu – a přitom je to tak malá vesnice!

Příběhy českých zločinů
Úplnou novinkou letošního podzimu na Nově je pořad, kterým provází investigativní novinář Janek Kroupa. Ten bude divákům odkrývat pozadí nejzávažnějších zločinů, ke kterým u nás došlo. Ukáže nám, jaký fatální dopad měly na životy lidí. Jedním z nejzajímavějších příběhů bude případ heparinového vraha. Nořit se do minulosti a jitřit staré rány je jistě značně těžký úkol, který si na sebe Janek vzal, a jsem zvědavá, jak se mu bude dařit v tom proplouvat.

Specialisté
Každý týden nový případ přinese také seriál Specialisté. Opět se setkáte se svými oblíbenými vyšetřovateli z Prahy. V posledních dílech se musel tým rozloučit s kolegou kapitánem Čermákem, který podlehl střelnému zranění. Nezoufejte, přijde nová posila, a dámy, bude to sympaťák! Jiří Hána bude novou tváří týmu a jeho kapitán Kovář si jistě najde své fanoušky.


Česká televize

Sever
Jde sice o detektivní seriál, ale detektivka tu tvoří jen kostru příběhu. To, co se odehrává kolem, je příběh hlavního hrdiny v podání Jiřího Mádla. Ten se rozhodl být dobrým policistou, ovšem jeho idealismus trošku narazil. Není dobré otáčet se proti vlastní smečce, což brzy pochopí i inženýr Petr Svoboda. Šestidílný seriál ukáže korupci a to, jak "se trestají" ti, kdo se proti ní postaví.

Jak si nepodělat život
Podělat si život, to se nám může stát jedna dvě, někdy to ani nemusí být úplně vlastním přičiněním. V každém případě je to i společný název minisérie filmů, které budou sledovat úplně běžné lidi. Učitelku s mindrákem z nadváhy, která se dá na burlesku, bankovní úřednici s ekzémem, stárnoucího majitele nonstop lahůdek nebo osamělého muže žijícího na cizích chatách. Režie dvou filmů se ujala Tereza Kopáčová, další režíroval Jan Hřebejk a poslední z nich Vít Karas.

To se ví
Tomáš Měcháček se ujme moderování pořadu a bude mít k ruce dva stálé kapitány dvou družstev, a to Halinu Pawlowskou a Aleše Hámu, kteří si budou zvát své hosty. Budou se snažit odhalit v každodenních novinkách a zprávách na internetu ty, které jsou falešné, a budou to vše vtipně komentovat. Program by měl pomoci rozšířit divákům jejich obzory, co se mediální gramotnosti týče. Fake news budou odhalovat slavné osobnosti s vtipem a nadsázkou.

Princip slasti 
To, co mě na novém programovém schématu České televize nejvíc zaujalo, je seriál Princip slasti. Je to koprodukční spolupráce s Polskem a Ukrajinou, což je velice zajímavá kombinace. Mám ráda temné detektivní příběhy a z ukázek na mě přesně takhle celý kriminální příběh působil. Bude se natáčet nejen v České republice, ale příběh bude "přeskakovat" z Prahy do Varšavy a taky do Oděsy. Pražským detektivem bude Karel Roden – a celkově je to hodně zajímavě obsazeno, takže jsem opravdu zvědavá, jak bude hon na sériového vraha vypadat.

Prima

Temný Kraj
První série byla úspěšná, a tudíž se tvůrci rozhodli natočit dalších sedm případů sériových vražd inspirovaných skutečnými událostmi. Do seriálu vnesou čerstvý vzduch také nové postavy, a nebude jich málo. Celkem jich je sedm. Přibude jedna celá rodina: Kořenovi. Otec je ambiciózním krajským ředitelem policie, s ním jsou tu jeho reprezentativní manželka a totálně zhýčkaný a problémový syn. Herci, kteří se v těchto rolích objeví, jsou David Suchařípa, Markéta Hrubešová a Lukáš Kunz.

Marta 
Miluji Martu Jandovou! Je milá, upřímná a přátelská, vždy neskutečně trpělivá, lidská a hlavně děsně upovídaná. Není divu, že dostala šanci natáčet svůj vlastní pořad, který se jmenuje podle ní – Marta. Bude to zábavný pořad plný humoru, hudby a rozhovorů. Marta si scénáře píše sama, takže si myslím, že o zábavu bude postaráno. Jak se Marta svého nového úkolu zhostí, bude zajímavé pozorovat. Má už s moderováním zkušenosti. Taky bude opět v porotě Česko Slovensko má talent – jeho další pokračování bude také začínat na podzim.

Modrý kód
Z urgentního příjmu a inspirován skutečnými případy – takový je seriál Modrý kód, který se mezi diváky také velice zabydlel. A proto přichází televize Prima s další sezonou. Bodejť by ne, vždyť je to seriál s hvězdným obsazením!

Krejzovi
Seriál o bláznivé rodince Krejzových bude mít na konci srpna pokračování a přijdou velké změny i dvě nové postavy. Do seriálu přijdou herci Jaroslava Kretschmerová, a to jako Helena Krejzová, která je psycholožkou a vrací se po dlouhých letech domů s tím, že se chce věnovat rodině, a Jan Dolanský, který bude hrát Honzu Roubala, nového majitele rádia Best, kterému rodinná atmosféra rádia vůbec nevyhovuje.