Lídrovi kapely Hex lékaři diagnostikovali rakovinu slinivky v roce 2018. I přes drtivou zprávu se ale z veřejného života nestáhl a nadále vystupoval a věnoval se tomu, co mu v životě přinášelo největší radost. Dlouho o smrtelném onemocnění věděli pouze jeho nejbližší, v říjnu 2018 však po nesčetných spekulacích kvůli jeho úbytku váhy prosákla smutná zpráva na veřejnost. 

„V létě jsem absolvoval operaci a následnou rekonvalescenci. Teď podstupuji léčbu onkologického onemocnění a postupně se dostávám do formy, potvrdil bohužel Dudák ke konci roku 2018 hrozivé spekulace.

Kvůli náročné léčbě musel dokonce za Dudáka chvíli zaskakovat kamarád Peter Šarkan Novák. V lednu letošního roku se „Ďuďo" na pódia vrátil a vyzařovala z něj spokojenost a odhodlanost s nemocí bojovat. V posledních měsících se už sám sobě ale ani nepodobal a nakonec svůj největší boj prohrál.

Kapelu Hex založili před třiceti lety v roce 1989 a její složení zůstalo po celou dobu stejné. V kapele byli vedle „Ďuďa" ještě kytarista Martin „Fefe" Žúži, baskytarista Tomáš „Yxo" Dohňanský a bubeník Tibor „Tybyke" Szabados.

Peter Dudák byl dlouhá léta ženatý, ale po téměř 25 letech mu manželství krachlo. Před čtyřmi lety se na veřejnosti začal objevovat s přítelkyní Mirkou, která byla po jeho boku až do posledních dní. Rakovina slinivky patří k jedné z nejagresivnějších forem zhoubné nemoci. Podle statistik se jen 5 % lidí podaří nemoc porazit. 

VIDEO: Hex - Keď sme sami (2013)

Fotogalerie
15 fotografií