Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V 16 porodila chlapce, přišla o něj po jeho 18. narozeninách. Učím se znovu žít, říká

19. srpna 2019 | 06:00

Život nám občas nachystá doopravdy náročné okamžiky. A smrt vlastního dítěte je vůbec ta nejhorší věc, která se může člověku stát. Shannon odolala nepříjemným pohledům i sprostým urážkám a v šestnácti se stala matkou. Syna si doslova vybojovala. Ten ale před pěti lety zemřel při těžké autonehodě...

Shannon Barbosa vypráví příběh o své životní lásce. Nejedná se o prince na bílém koni, ale o největšího přítele, který jí prý zachránil život. Mluví o svém synovi Christianovi. "O svém těhotenství jsem se dozvěděla, když mi bylo patnáct. Máma se se mnou přestala bavit. Přítel mě opustil a ve škole se na mě všichni koukali skrz prsty. Jediný, kdo mi rozuměl a dělal mě šťastnou, byl ten tvoreček uvnitř mě. Můj syn," vzpomíná Shannon. 

Pár týdnů před porodem se k ní otec miminka vrátil. Shannon ho přivítala s otevřenou náručí a svět se jí zdál opět o něco lepší. I srdce její matky nakonec roztálo a vše bylo tak, jak má být. "Když se mi Christian narodil, byla to ta nejkrásnější věc. Výchova byla pro mě náročná, ale nakonec z mého chlapce vyrostl krásný, spokojený a rozumný muž. Nejspíš jsem dělala i správná rozhodnutí."

Potom, co Christian oslavil své osmnácté narozeniny, se ale stala tragédie. Christian zemřel při vážné autonehodě a Shannon v tu chvíli puklo srdce. "Bylo to, jako kdyby mě vzalo tornádo a pustilo mě z nebe na zem. Strašná bolest a bezmoc. Pomohl mi ale milovaný manžel a nyní se učím znovu dýchat i chodit. Je to těžké, ale věřím, že se se synem jednou znovu potkám."

Autor: Adéla Ondroušková