Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Těžkou otravu 6 turistů v Chorvatsku nepřežil muž (†65): Jeho rodina skončila v nemocnici

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: HZS Moravskoslezského kraje)
Autor: DH - 
15. srpna 2019
07:46

Chorvatské záchranné složky jsou v pohotovosti. Ambulance musela do nemocnice převést pětici italských turistů, šestý z nich bohužel nepřežil. Předpokládalo se, že se přiotrávili jídlem, ale to se nepotvrdilo. Za incident tak pravděpodobně může oxid uhelnatý ve ventilaci lodi, na které se skupinka plavila u ostrova Hvar.

Mrtvým turistou by měl podle chorvatských médií být šestapadesátiletý Ital, který se živil jako manažer řetězce supermarketů. Hospitalizovaná byla i jeho manželka, dvě malé děti, rodinný přítel a bývalý italský senátor Bruno Mancuso s manželkou.

Podle policie spali všichni otrávení na lodi. Je prý pravděpodobné, že do ventilace lodi vnikly výpary z motoru. „Věřím, že jídlem to nebylo, protože děti, které dopadly nejhůře, večeři nejedly. V restauraci nás bylo šest, čtyři mají symptomy, další dva jsou v pořádku,“ řekl médiím bývalý senátor.

Jak Mancuso uvedl, jeho dobrý kamarád zemřel už na palubě, údajně ale ne přímo na otravu. „Ztratil vědomí, spadl a praštil se do hlavy o vanu,“ přiblížil Ital, který je na tom zdravotně o moc lépe než rodina zemřelého. Děti i jeho manželku musel do nemocnice ve Splitu přepravovat vrtulník ve velmi vážném stavu. Děti (5 a 14 let) mají podle médií bojovat o život.

Kvůli vyšetřování byla na čas zavřená i restaurace, kde skupina večeřela mušle, na které padlo podezření policistů. To se ale nepotvrdilo. Restaurace tak mohla být znovu otevřená.

Rodina a přátelé se plavili na jachtě Atlantia, a že má loď skutečně potíže, potvrdil i další fakt, protože do nemocnice museli během jejího ohledávání další dva lidé. Jednalo se o policisty, kterým se na palubě také udělalo zle.

Jarabak ( 15. srpna 2019 16:19 )

Bezpochyby vražda elektrickými kabely. Ostravští znalci a soudkyně Gilová to jistě potvrdí. Bez ohledu na případná zjištění chorvatské policie a lékařů. Pokud by chtěl nějaký znalec protestovat, bude trestně stíhán.

.tg.bb ( 15. srpna 2019 12:49 )

A co ještě potřebuješ vědět? Jídlo v restauraci bylo v pořádku. Děti bojují o život. Jejich máma taky nic moc. Táta umřel. Senátor asi přežije. Otrávili se s největší pravděpodobností oxidem uhelnatým (coby produktem spalování vznikajícím v lodního motoru). Když nepolezeš na tu loď a vystačíš si s paštikami Hamé, nemusíš se na dovolené v Chorvatsku ničeho bát.

prycsnima ( 15. srpna 2019 10:08 )

A kde jste to tak uboze opsali? Článek nedokončen. A nic nesdělující .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání