Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Flastr 400 tisíc pro Soukupa: „Neobjektivní a nevyvážený,“ tepe vysílací rada jeho pořad

Aktualizováno -
13. srpna 2019
20:39
Autor: tva - 
13. srpna 2019
18:28

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila televizní stanici TV Barrandov pokutu 400 000 korun za neobjektivitu a nevyváženost. S informací přišla jako první Česká televize na facebookové stránce svého pořadu Newsroom ČT24.

Jak uvedl místopředseda rady Martin Bezoušek, majitel televize a moderátor Jaromír Soukup v pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa jednosměrným pohledem komentoval státní investice a dotace a také hospodaření některých nadnárodních firem, jako je například Škoda Auto.

„Problém je, že tam (Soukup) prezentoval poměrně výběrově určitá fakta a ta firma se neměla možnost hájit,“ řekl předseda rady Ivan Krejčí.

Televize se proti pokutě může bránit, pokud s ní nebude souhlasit. „Může to napadnout žalobou a bude rozhodovat soud,“ doplnil Krejčí.

Společnosti Barrandov Televizní Studio uložila RRTV pokutu už letos na konci dubna. Podle rady měla televize zaplatit 200.000 korun za tendenční a nevyváženou reportáž v pořadu Moje zprávy z loňského listopadu. Reportáž Ryba smrdí od hlavy se zabývala státními zakázkami pro agenturu Dorland a podle RRTV prezentovala předem stanovený pohled snažící se ovlivnit postoje diváka ve prospěch záměru tvůrců.

Vysílací rada se pořady TV Barrandov – a především těmi Soukupovými – zabývá často. Řada stížností přišla například v době loňské prezidentské volby, když do svého pořadu pozval jen několik kandidátů.

Roman ???? ( 15. srpna 2019 14:06 )

Nechápu jak může Barrandov furt vysílat... Vždyť Sledovanost neustále upadá, a výdělky taky. Taky nechápu kdo se vydrží dívat na ty Soukupovy trapné pořady a poslouchat jeho de- bilní rádoby vtipné kecy...

PPP150W ( 14. srpna 2019 09:45 )

Jak jste přišel na to, že má ČT zákonem zakázanou reklamu? Můžete ten zákon nějak blíže specifikovat? Já vím třeba to, že veřejnoprávní TV, což ČT je, nesmí vysílat komerční sdělení ani reklamu během vysílaného bloku, tedy pořadu, či filmu. A to podle všeho dodržuje. O žádném plošném zákazu vysílat reklu nevím ale rád se od vás dám poučit.

Martina indelov ( 14. srpna 2019 06:49 )

Pokuty slouží k tomu aby jsi šel s náma v řadě a zlomíme každého,. To je ale špatně a to není Soukup můj favorit.A myslím, že mu jí udělili děti pražských komunistů.

agfor ( 14. srpna 2019 03:30 )

To já zase znám - naši opálení spoluobčané jsou tak "chudí", že TV výpalné nemusí platit, i když si vozí zadky v luxusních vozech.

marlen52 ( 13. srpna 2019 23:50 )

stačí mě jeho reklama na sebe každé druhé slovo Soukup asi se má strašně rád ale já ho ráda nemám

Zobrazit celou diskusi