Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Záhada mrtvoly z Holandska: Zastřelenou ženu nikdo nepostrádá, policie je v koncích

Autor: DH - 
13. srpna 2019
17:38

Z případu, který se odehrál v Nizozemí, mrazí. Na konci června tu policie nalezla mrtvolu zavražděné ženy, kterou ale do dnešního dne nebyla schopná identifikovat. Neozval se ani nikdo, kdo by ženu znal. Během úterý ji tedy pohřbili, aniž by vůbec znali její jméno.

Ženu nalezl farmář v provincii Zeeland 22. června letošního roku, přičemž koroner odhadl, že byla zastřelena jen pár dní předtím. Oběť vraždy na sobě neměla šaty ani šperky. Její tělo nezdobilo tetování a na místě se nenašel žádný její osobní majetek.

Policie se okamžitě dala do pátrání, které bylo i přes 174 tipů od veřejnosti marné. Ženu s upravenými a čistými nehty a zuby bílými jako sníh nikdo nepoznal, a to ani poté, co vyšetřovatelé zveřejnili její fotografii.

Pátrání nakonec bylo rozšířeno i na Belgii, Francii a Německo, ale ani přes to se nedočkalo pozitivních výsledků. „Zkontrolovali jsme mnoho záznamů o nezvěstných osobách v Holandsku i Belgii a plánujeme tak učinit i v jiných zemích,“ přiblížil průběh šetření policejní vyšetřovatel. Ženu, jejíž věk se odhaduje na 50 až 65 let, nyní policie pochovala, informoval o tom server DutchNews.nl.

Vyšetřování bude podle policejního mluvčího probíhat dál.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání