Měsíc poté, co vyšel z vězení, kde seděl za majetkovou i násilnou trestnou činnost, začal v Třinci přepadat ženy.

Číhal na ně ve tmě vždy ne stejném místě, v Lidické ulici. U toho ho také zachytily kamery.

Napoprvé se rval o telefon

K prvnímu přepadení došlo na náměstí Míru v Třinci poté, co recidivista ženu pronásledoval z ulice Lidické, kde si ji vytipoval.

„Pachatel se za užití násilí zmocnil jejího mobilního telefonu, který poškozená držela v ruce,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková. Lupič poté opět zmizel ve tmě.

Ještě více násilí

Na druhou oběť si měl v tu samou noc počkat opět na stejném místě. Vytipovanou ženu měl následovat a poté přepadnout.

„Měl ji doprovázet či pronásledovat z ulice Lidické do přesně nezjištěného místa v Třinci, poté povalit na zem a násilím se zmocnit náušnic ze žlutého kovu,“ popsala Michalíková.

Prý si tu hledal práci

Po třech dnech byl lupič kriminalisty vypátrán a zadržen. Krátce poté byl obviněn z loupeže a putoval do vazby.

„Obviněný muž je cizí státní příslušnosti a již v minulosti byl odsouzen za násilnou i majetkovou trestnou činnost. Na svobodě byl necelý měsíc a v České republice měl hledat pracovní uplatnění,“ upřesnila mluvčí.

Hledá se okradená

Vyšetřování druhého přepadení komplikuje fakt, že napadená žena je velkou neznámou. Dosud se neobrátila na policii a není k nalezení.

„Policie ČR žádá případné svědky této události, obzvlášť ženu, která byla přepadena, aby se obrátila na bezplatnou linku 158, případně na kteroukoliv policejní služebnu,“ uzavřela Eva Michalíková.