Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zranitelnou Noru (15) hledali v dovolenkovém ráji 9 dní: V úterý policie rodiče zdrtila

Autor: DH - 
13. srpna 2019
14:25

Kriminalisté v exotické Malajsii pravděpodobně ukončí pátrání po patnáctileté Noře, která zmizela z místního dovolenkového resortu. V džungli po ní devět dnů pátraly stovky dobrovolníků. Jeden z nich v úterý nalezl mrtvé tělo bílé ženy. Nacházelo se asi kilometr od vily, z níž se Nora ztratila. To, zda se skutečně jedná o pohřešovanou dívku, potvrdí až nařízená pitva.

Mrtvé ženské tělo nalezl podle malajsijského policejního šéfa v úterý jeden z dobrovolníků, kteří pátrali po pohřešované 15leté Noře Quoirinové. Nacházela se asi kilometr od luxusního malajsijského resortu asi kilometr od resortu, kde byla rodina Nory ubytovaná. Nález byl učiněn u nedalekého vodopádu.

Patnáctiletá dívka, která byla kvůli duševnímu postižení obzvlášť zranitelná,  přicestovala do Malajsie s matkou Meabh (45) a otcem Sebastianem (47). Rodina bydlela v luxusním ekoresortu v džungli. Rodiče, kteří žijí v Londýně, zjistili, že dívka zmizela v neděli 4. srpna brzy ráno. Její pokoj byl prázdný a v přízemí bylo otevřené okno.

Do pátrání po dívce, která zmizela jen v pyžamu, se vzápětí zapojila malajsijská policie i francouzský a irský konzulát. Dívka měla totiž kvůli rodičům různé národnosti dvě občanství. Po čtyřech dnech navíc otec Sebastian rozhodl, že nálezcům své dcery nabídne 10 tisíc liber a do akce se rázem zapojily i stovky dobrovolníků.

Během vyšetřování a rozsáhlého pátrání pomocí dronů i vrtulníků nalezli lidé v oblasti mnoho smrtelně nebezpečných hadů i jedovatý hmyz. Policie navíc prohledala i 30 domů v okolí, po Noře ale nebylo nikde ani stopy. Policie vyzpovídala všechny známé pedofily v okolí, ale ani ti o dívce prý nic nevěděli. Vedení kriminalistů se pak nechalo slyšet, že Nora nejspíše nezemřela cizím zaviněním.

Dívčina rodina nyní netrpělivě čeká na to, až patolog zjistí, zda mrtvola patří pohřešované dívce. Všichni kolem si přitom už desátý den kladou otázku, proč teenagerka zmizela. Spekuluje se o tom, že Noru fascinoval vodopád, u kterého se později tělo nalezlo. Mohla se na něj jít tedy o samotě podívat. Možné zároveň je, že ji při procházce mohl například uštknout had. Místní věří, že Noru unesl zdejší duch džungle a v místech pátrání proto provedli magický rituál.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání