Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Tragédie na kanálu La Manche: Tři děti se utopily při nehodě lodi

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: DH, ČTK - 
12. srpna 2019
22:16

Tragická nehoda v kanálu La Manche! Během vážné nehody menšího rekreačního plavidla tu zahynuly tři malé děti (†7, †9 a †13). Loď se z dosud neznámých důvodů převrhla v jižní části kanálu poblíž pláže u francouzského města Agon-Coutainville. S dětmi byli na palubě tři dospělí, ti přežili bez větších obtíží. 

Na nehodu upozornil svědek krátce po 15:30. K převržené lodi se ihned vydalo plavidlo místní školy plachtění a z nedalekého Granville následně dorazil vrtulník se záchranáři.

Tři dospělí podle webu Franceinfo dokázali loď opustit, děti však zůstaly několik minut uvězněné v kajutě. Když se k nim dostala pomoc, selhávala jim už srdeční činnost a nepodařilo se je oživit. Záchranáři francouzským médiím sdělili, že oběťmi jsou sedmiletý chlapec a dvě starší dívky.

Příčina převržení plavidla podle Franceinfo nebyla ihned jasná. AFP uvádí, že povětrnostní podmínky byly v pondělí odpoledne v místě neštěstí podle všeho dobré, úřady žádnou výstrahu týkající se plavby na moři nevyhlásily. Událostí už se začala zabývat prokuratura ve městě Coutances.

mak ( 13. srpna 2019 00:28 )

Krysy... co opustí loď, a děti tam nechají???
Kapitána zavřít.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání