Sotva se malý Archie (3 měsíce) narodil, už se samozřejmě spekuluje o tom, kdy vévoda a vévodkyně ze Sussexu budou svými potomky opět hojně rozšiřovat královský rod. Jenže jak to vypadá, potomků v jejich případě už moc nepřibyde. A Harry vysvětlil proč.

V rozhovoru s primatoložkou Jane Goodallovou byl Harry nucen odpovědět na otázku, kolik plánuje mít dětí se svou krásnou chotí Meghan. A odpověď zněla jasně. „Dvě maximálně,“ prozradil pro magazín Vogue. Ne že by snad Harry nechtěl mít velkou rodinu, ale co má společně s dalšími členy královské rodiny opravdu rád, je boj za ochranu životního prostředí. A právě to je důvodem, proč se nechce nadměrně rozmnožovat.

Moc dětí, větší zátěž pro planetu, jak vyplývá z Harryho slov a myšlenek. „Vždy jsem si říkal, že tohle místo máme jen zapůjčené. A pochopitelně jako inteligentní člověk, jakými jsme všichni, nebo uvědomělá bytost, jakými bychom měli být, bychom měli příštím generacím zanechat něco lepšího,“ prohlásil princ, který je přesvědčený, že i omezený počet potomků přispěje ke zlepšení stavu naší planety. Malý Archie tak už má téměř jisté, že se na rozdíl od bratránka, prince George (6) vícero sourozenců nedočká. Jeden a dost!

VIDEO: Kate a Meghan na Wimbledonu

Fotogalerie
30 fotografií