Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kamarád Viktoriána „Kulkise“ zapálil za Víta svíčku: Zbytečná ztráta táty od rodiny

Autor: DH - 
12. srpna 2019
05:13

Ač je z jiného fanouškovského tábora, smrt Víta K. (†36) ho krutě zasáhla. Kamarád Petr se za svého kolegu vydal zapálit svíčku ke kutnohorské hospodě, kde během čtvrtečního večera vyhasl život věrného příznivce fotbalového klubu Viktoria Plzeň. „Byl to veselý člověk,“ řekl Blesk.cz Petr.  

Když se Česko dozvědělo o kruté smrti Vita K. (†36) z Kutné Hory, jehož život vyhasnul po brutální bitce před restauračním zařízením v Husově ulici, bylo v šoku. Jinak na tom nebyl ani Petr, kamarád dvojnásobného otce s přezdívkou „Kulkis“. Oblékl si tričko a kraťasy s motivem svého oblíbeného klubu Baník Ostrava a vyrazil zapálit svíčku.

„Byl to můj kolega z práce. Často jsme spolu pracovně spolupracovali,“ přiblížil povahu svého vztahu s Vítem Petr. Kamarád mu prý bude chybět. Měli společnou vášeň a to fandění. „Byl to veselý člověk, fotbalový fanda, stejně jako já, akorát z jiného týmu,“ zmínil Petr to, že on přeje více ostravskému Baníku, zatímco Vít byl skalním příznivcem „Viktoriánů“ z Plzně.

Zapálenou svíčkou chtěl prý Petr připomenout, že nic není důležitější než lidský život. Ač by totiž mohlo zdát, že někteří fandové různých klubů vedle sebe nemohou ani na sekundu být, on to tak s Vítem „Kulkisem“ K. rozhodně neměl. „Je to důkaz přátelství a spolupráce napříč všemu ostatnímu,“ řekl Blesku a připomněl zároveň, že za sebou jeho kamarád nechal dva malé synky. „Je to zbytečná ztráta mladého táty od rodiny,“ smutnil.

Z hádky se stala tragédie

Celý incident ze čtvrteční noci odstartovala podle očitých svědků slovní rozepře mezi Vítem a jiným návštěvníkem jedné z kutnohorských hospod, kde se lidé v osudný večer dívali na fotbalový zápas Viktorie Plzeň s belgickými Antverpami. „Pak se najednou sebrali a šli ven, já vyběhla hned za nimi během pár vteřin. On už ležel bezvládně na zemi a ten h***l do něj bušil,“ přiblížila Primě Vítovy poslední okamžiky partnerka Víta K.

„Kulkis“ nakonec padl k zemi. Vrtulník ho sice stihl transportovat do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích, ale v pátek zemřel. Policie už má údajného pachatele v cele předběžného zadržení. Případ si převzali krajští kriminalisté a zahájili trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví. Poté byl policejním orgánem podán podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ řekla Blesku policejní mluvčí Veronika Čermáková. O vzetí do vazby rozhodne Okresní soud v Kutné Hoře během nejbližších hodin.

Plzeňská "Viktorka" držela smutek 

Před výkopem nedělního zápasu 5. kola první fotbalové ligy mezi Plzní a Slováckem uctili diváci na stadionu Viktorie ve Štruncových sadech fanouškovu památku minutou ticha. Domácí "kotel" nejvěrnějších příznivců roztáhl choreo s nápisem "Odpočívej v pokoji", které doprovodil černými kartony. Před stadionem vzniklo pietní místo, kam fanoušci nosí svíčky a květiny. Za zabitého Viktoriána proběhl ve městě i pochod.

Taurus70 ( 12. srpna 2019 06:38 )

Uz to ze tzv.dospely chlap chodi takto oblecen a misto aby travil cas s rodinou sedi v hospode mluvi za vse,chapu to u mladych jedincu jednodussiho typu ale ne u chlapa v techto letech a jak se rik:co rozdal to dostal:💩💩

priserka ( 12. srpna 2019 06:29 )

Kdyby se "fanoušci" fotbalu nechovali na stadionech jako zvířata, nebylo by zapotřebí zapalovat svíčky

villon ( 12. srpna 2019 05:51 )

Členové profi band rváčů s takovýhlemi koncemi musejí počítat. Tzv. férovka v jejich hantýrce. Kdyby Kulkis vyhrál, tak byl za h***zla u kámošky svý oběti on.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání