Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

První slova partnerky „Viktoriána Kulkise“ (†36): Ležel na zemi a ten h***l do něj bušil

Aktualizováno -
11. srpna 2019
21:41
Autor: DH - 
10. srpna 2019
19:59

Hospodská hádka, potyčka a pak už jen křik, pláč a boj o život. V podobném duchu se údajně nesla čtvrteční noc v jedné z kutnohorských hospod, před kterou byl při bitce smrtelně zraněn fanoušek fotbalové Viktorie Plzeň Vít K. (†36).  Co přesně se v restauračním zařízení stalo, popsala přítelkyně zabitého.

Partnerka Víta „Kulkise“ K. (†36) se o tom, co se v restauračním zařízení v kutnohorské Husově ulici stalo, rozpovídala pro FTV Prima. Podle ní celý tragický incident odstartovalo hospodské pošťuchování po prohraném fotbalovém zápase Viktorie Plzeň, který pár s ostatními fanoušky sledoval. „Bohužel ani ne rvačka. Spíš slovní výměna názorů. Bylo to vše moc rychlé,“ řekla.

Jak už ale víme, k neštěstí věrného fanouška „Viktoriánů“, nezůstalo jen u slov. „Pak se najednou sebrali a šli ven, já vyběhla hned za nimi, během pár vteřin. On už ležel bezvládně na zemi a ten h***l do něj bušil,“ uvedla rozčilená žena Primě. Pro jejího partnera a dvojnásobného otce měla bitka fatální následky. „Předpokládám, že partner upadl a praštil se do hlavy o zem, nebo ho ten druhý strčil,“ přiblížila.

Vít K. byl následně letecky transportován do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích, kde během pátku zemřel. Pachatel podle informací FTV Prima z místa činu utekl, ale policie ho brzy dopadla. Případ si převzali krajští kriminalisté a zahájili trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví. Poté byl policejním orgánem podán podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ řekla Blesku policejní mluvčí Veronika Čermáková. V nejbližších hodinách už bude jasné, zda soud návrhu policie vyhoví.

Po kamarádovi a věrném fanouškovi „Viktoriánů“ nyní truchlí jeho nejbližší a i fotbaloví fandové napříč všemi tábory. Svíčka za zesnulého hoří třeba před restauračním zařízením, kde k události došlo, ale i u bran fotbalového stadionu Viktorie Plzeň ve Štruncových sadech. „Byl to srdcař Viktorky. Jezdil i na výjezdy. Je to smutné,“ řekl jeden z fandů FTV Prima.

"Viktorka" uctila památku minutou ticha

Před výkopem nedělního zápasu 5. kola první fotbalové ligy mezi Plzní a Slováckem uctili diváci na stadionu Viktorie ve Štruncových sadech fanouškovu památku minutou ticha. Domácí "kotel" nejvěrnějších příznivců roztáhl choreo s nápisem "Odpočívej v pokoji", které doprovodil černými kartony. Před stadionem vzniklo pietní místo, kam fanoušci nosí svíčky a květiny. Městem předtím proběhl pochod za zabitého "Viktoriána." 

Taurus70 ( 12. srpna 2019 07:55 )

Na jeho vek vypadal opravdu jako nesvepravny blb💩💩

Evka4 ( 11. srpna 2019 16:53 )

Vítkov? To je ta popálená Natálka? Tak těm kreténum bych naordinovala ne výjimečný trest, ale šibenici.

Lan2211 ( 11. srpna 2019 13:45 )

tak zrovna na ten tvuj blabol to sedi, xenofobni nacek jak vysitej, jdi se vybrecet k Lobotomiovi

fouk.si ( 11. srpna 2019 12:49 )

Když probíhala kauza Vítkov, tak kluci dostali vyjímečné tresty a to nikoho nezabili. Podle čeho se posuzuje trestný čin ??

jelenovi ( 11. srpna 2019 12:05 )

Hadat se, natoz bejt agresivni kvuli fotbalu, to je snad jeste vetsi kretenismus nez delat to kvuli politice. A i to je bohuzel dneska k videni casto

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání