Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Alex Mynářová ukázala dva dny po porodu syna. Se jménem radil i Zeman

Aktualizováno -
10. srpna 2019
16:16
Autor: red - 
10. srpna 2019
10:07

Kryštof, Albert, Viktor. Tato tři jména okouzlila hradního kancléře Vratislava Mynáře a jeho ženu Alex, když vybírali, jak pojmenují druhého syna. Nakonec zvítězilo to poslední – Viktor, tedy jméno pro „tvrdé“ muže. Do jména pro chlapečka ale „mluvil“ i prezident Miloš Zeman – navrhoval Michala nebo Ondřeje, svěřila se Mynářová na facebooku. Dva dny po porodu navíc Mynářovi ukázali první fotky novorozeného chlapečka.

Mynářová chlapečka porodila ve čtvrtek ráno. „Chci moc poděkovat lékařům z ÚPMD za skvělou péči, své rodině za podporu a v neposlední řadě Miloši Zemanovi za další správnou prognózu,“ napsala Mynářová.

„U prvního syna vybíral jméno manžel, teď jsem na řadě já. S přibývajícími týdny jsem se odvážila doufat, že to tentokrát dobře dopadne,“ svěřila se před časem těhotná Alex Mynářová Blesku. 

Jen pár dní před porodem zveřejnila moderátorka fotografii svého manžela v prodejně kočárků se slovy „Další trable kancléře Mynáře...v čem jen bude toho Kryštofa, Viktora či Alberta vozit?“. Pod fotkou se rozproudila živá diskuse, ve které Mynářová prozradila, jaká jména radil hradní „šéf“ Miloš Zeman. „Miloš zase navrhoval Michala nebo Ondru,“ napsala.

S nadhledem Mynářová okomentovala i nápad dalšího známého, který radil chlapečka pojmenovat Andrej. „Vyslovte jméno Andrej a co Vám naskočí jako první? No, a to nechci,“ napsala v narážce na premiéra Andreje Babiše (ANO) Mynářová.

Video  Radostná zpráva u Zemana: Na Hrad přiletí čáp!  - Tereza Kuhnelová, redakce Blesk
Video se připravuje ...

Nakonec vyhrál Viktor. Traduje se, že jméno Viktor nosí rození vítězové, kteří bývají úspěšní jak v profesním, tak soukromém životě. „Můžu potvrdit, že jsem se včera v ranních hodinách v 8:48 stal podruhé šťastným tátou. Mám z toho velkou radost a ještě to štěstí vstřebávám. Je to kluk, vážil tři kila dvacet a jmenuje se Viktorek,“ řekl Blesku Mynář a dodal: „Kluk i paní jsou v pořádku, porod proběhl bez komplikací.“ 

Alex Mynářová se synem Vratislavem Alex Mynářová se synem Vratislavem | Blesk:Slávka Červená

První syn, tedy malý Vráťa, přišel na svět 25. května 2015. Viktor přišel na svět ve čtvrtek 8. srpna. Mynářová přitom narážela na loňskou smutnou událost - potrat, kdy přišla o holčičku. Letos ale hradní pár konečně slaví.

Že Mynář randí s půvabnou moderátorkou, odhalil Blesk v roce 2013, když pár „načapal“ na dovolené v Dubaji. Vzali se v únoru 2015, několik měsíců po narození prvního syna Vráti. Pro kancléře je to druhé manželství, dlouhé roky strávil s první ženou Kamilou.

Mynář s krásnou Alex na dovolené: V ruce Krvavé evangelium, vedle sebe porušené přikázání... Mynář s krásnou Alex na dovolené: V ruce Krvavé evangelium, vedle sebe porušené přikázání... | archiv Blesku, od čtenáře

Moderátorka Mynářová, která po ČT působila i na TV Barrandov, doprovází svého muže pravidelně i při příležitostech spjatých se Zemanovým prezidentstvím - nechyběla ve volebním štábu, ani při inauguraci. Účastnila se rovněž nedávného přijetí slovenské prezidentky Zuzany Čaputové na Pražském hradě, kdy její rýsující se těhotenské bříško bylo již více než patrné.

Její první syn Vratislav přišel na svět předčasně. „Bylo to o malinko dřív, než jsme to čekali, bylo to trochu předčasné, ale všechno je v pořádku,“ vzkazoval tehdy Mynář Blesk.cz a prozradil, že syn Vráťa měl po porodu míry 2,30 kg a 46 cm. „Bylo to hrozně rychlé a nečekané. Původně se měl malý narodit kolem narozenin mého manžela (23. června - pozn. red.). A nakonec to dopadlo tak, že v rodině nebudu samotná, kdo bude slavit 25. května. Snažím se být objektivní a miminek jsem viděla spousty. A on je opravdu krásný,“ doplnila tehdy Alex, která tak slaví narozeniny spolu se svým prvním potomkem.

Radost po ztrátě nenarozené dcery

Loni Mynářovi o dítě přišli, Alex přitom nosila pod srdcem holčičku. Ztrátu druhého miminka komentoval na Hradě i prezident Zeman letos v březnu během oslavy šesti let ve funkci prezidenta. „Milá Alex, já vím, že to sem zdánlivě nepatří. Ale mám tě rád, a protože nosíš pod srdcem děťátko, já věřím, že tentokrát to dobře dopadne. Tak ti přeju, aby rostlo do zdraví a do krásy a až přijde puberta, tak se z něj stal protivný spratek,“ říkal prezident během svého proslovu. A Alex Mynářovou tehdy dojal k slzám.

sekebo ( 13. srpna 2019 02:17 )

Evka4, v hlavě to máš nějaké pomotané a vypadá to, že nevratně.

borka30 ( 12. srpna 2019 00:49 )

Gratuluji manželům Mynářovým k narození chlapečka. Malinký i jeho starší bráška jsou pěkní kluci.

marlen52 ( 11. srpna 2019 21:22 )

ona už je jak Vemolovi krasavice a na ten jeho škleb jsem alergická

alfajfka ( 11. srpna 2019 20:59 )

To má snad s cikánem!!!

alfajfka ( 11. srpna 2019 20:38 )

Krásná tak jako ty!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa