Kouzelný vánoční film Sám doma patří v době svátků do televizní nabídky stejně jako třeba Tři oříšky pro Popelku nebo S čerty nejsou žerty. Dokud nezazní výkřik „Harry, jdu do baráku!“, nejsou to ty pravé Vánoce. Půvabný snímek z roku 1990 však chystá reboot. Poté, co společnost Disney zakoupila filmové studio 20th Century Fox, k ní totiž přešla práva na tuhle rozkošnou klasiku o malém rošťákovi, jemuž se podaří ubránit celý dům před nešikovnými Mokrými bandity. Film by se měl objevit na chystaném kanále Disney+, který se bude snažit konkurovat Netflixu nebo HBO GO.

Herec Macaulay Culkin tehdy na plátnech kin ztvárnil hlavní roli malého Kevina. Tenkrát mu bylo devět let a celý život měl před sebou. I když ho sláva notně semlela a on podlehl nejenom démonu alkoholu, ale i drogám, ze svých závislostí se posléze vyhrabal, založil hudební kapelu, na youtube má vlastní kanál s podcasty. Nyní dal na sociálních sítích všem jasně najevo, co si o novém natáčení myslí. Přestože společnost Disney avizovala, že by si přála, aby si remake udrželo vysokou laťku originálu, Culkin se k plánům známé společnosti staví s nadhledem.

Jak na svém instagramu, tak i na twitteru sdílel úmyslně nelichotivou momentku, na níž sedí na gauči, oděn pouze v trenýrky, kostkovanou košili a v bílý nátělník, zpod něhož vykukuje vyvalený pupek. A s notebookem na klíně se cpe makarony se sýrem. „Takhle by mohla vypadat současná verze Sám doma,“ napsal Culkin na sociální sítě, a později dokonce ironicky vyzval Disneyho, aby mu zavolali, až budou na rebooku populární komedie pracovat.

Téměř čtyřicetiletý herec přitom ze slávy Sám doma žije dodnes. Naposledy se například objevil v reklamě na službu Google Assistant, která po svém rekonstruovala původní záběry z devadesátkového filmu. Místo toho, aby si dospělý Kevin musel vystačit jenom se svým důvtipem, chytrá aplikace mu pomohla se všemi nástrahami života člověka, který je "sám doma".

VIDEO: Trailer k filmu Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

Fotogalerie
59 fotografií