Záběry desítky lidí, kteří podle vyšetřovatelů ohrožovali pyrotechnikou ostatní diváky, zveřejnila policie již v pondělí. Pět mužů se po zveřejnění fotografií podařilo identifikovat, jeden z nich se sám přihlásil na policejní služebnu.

Pyrotechniku na stadionu použilo v závěru duelu několik slávistických fanoušků. Policie muže odhalila z kamerových záznamů. Výtržníci podle mluvčí ohrozili návštěvníky v sektoru hostů i ve svém vlastním. Na tribunách přitom zápasu přihlíželi i rodiče s malými dětmi.

„V okamžiku zapálení světlic vznikla v tomto sektoru panika a lidé se z místa snažili dostat co nejrychleji pryč,“ popsala policejní mluvčí. Dodala, že jen díky tomu, že nebyl sektor plně obsazen, našla většina z diváků poměrně rychlou únikovou cestu.

Kriminalisté už v případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu výtržnictví. Pachatelům hrozí dvouletý trest.

Kvůli počínání části fanoušků při utkání s Olomoucí už dostala Slavia od disciplinární komise trest uzavření celého stadionu v Edenu na příští ligový zápas s Libercem. Slavia po incidentu přijala nový návštěvní řád, který umožní udělit při vážných prohřešcích doživotní zákaz vstupu do Edenu.

Policie hledá fanouška v kukle s lebkou.
Autor: Policie České republiky