Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nejmladší první dáma Británie: „Vydřička“ si střihla roli v divadle a tančila na kapotě auta

  • Autor: Darina Jíchová - 
    11. 8. 2019
    10:25

    Carrie Symondsová (31), nebo také vydřička, jak jí láskyplně říká její partner, je nejmladší první dámou Velké Británie. Ambiciózní blondýnka je přítelkyní nového britského premiéra Borise Johnsona (55), který si svou milenku záhy po jmenování do funkce nastěhoval do oficiálního sídla předsedů vlády v Downing Street. Bezdětný pár pohrdl dvoupokojovým bytem v čísle 10 a zabydlují se v prostornějším a luxusnějším bytě v čísle 11. Symondsová je vášnivá environmentální aktivistka, milovnice zdravého životního stylu, bývalá komunikační šéfka konzervativců i oběť násilníka z taxíku.

  • 1.Školačka Symondsová

    Symondsová je dcerou spoluzakladatele britského deníku The Independent Matthewa Symondse a právničky Josephine McAffeeové, která s listem jako advokátka spolupracovala.

    Blondýnka vyrostla v Londýně, kde navštěvovala nezávislou dívčí střední školu Godolphin and Latymer School, mezi jejíž absolventky patří například i hollywoodská herečka Kate Beckinsaleová a kde roční školné vyjde na zhruba 560 tisíc korun.

    Takhle Carrie Symondsová řádila na kapotě auta ve Westminsteru. Takhle Carrie Symondsová řádila na kapotě auta ve Westminsteru. | twitter

    „Carrie je dost vášnivá.“

    Později studovala dvojobor divadelní věda a dějiny umění na Univerzitě Warwick, studentská léta strávila po boku přítele Olivera Hastea. Ten popsal, jak se Symondsová pomalu začala zajímat o politiku, Haste tvrdí, že to byl právě on, kdo ji seznámil s několika členy Konzervativní strany, a v podstatě tak nastartoval její kariéru. Pár se rozešel v roce 2010.

    „Víte Carrie je dost intenzivní a vášnivá, je jedno, jestli jste jen přátelé nebo milenci. Jakýkoliv její vztah může rychle vyhořet, každopádně se s ní člověk nikdy nenudí,“ řekl Haste britskému tisku. Přátelé Symondsové doplnili, že spolu chodili jen krátce a že se nerozešli v dobrém.

  • 2.Kokain a sex v hlavní roli

    V rámci studia si zahrála v univerzitním divadle. Symondsová vystoupila ve hře inspirované známým britským okultistou a spisovatelem Aleisterem Crowleym. Dílo popisovalo život satanistického kultu a rozhodně si nebralo servítky.

    Carrie Symondsová si na univerzitě zahrála v divadelní hře s okultní tématikou. Carrie Symondsová si na univerzitě zahrála v divadelní hře s okultní tématikou. | reprofoto/facebook

    Hra je pravděpodobně založená na motivech Crowleyho básně Leah Sublime, ve které oslavuje „temné síly“, kokain, koňak a sex. Na sociálních sítích ráda sdílela snímky z různých večírků, které navštívila. Na jedné fotce je zachycená, jak například tancuje na kapotě auta.

  • 3.Útok násilníka

    Studium na vysoké ale Symondsová neměla vůbec jednoduché, narušil ho totiž útok násilníka. V 19 letech se Symondsová stala obětí taxikáře Johna Worboyse, který měl znásilnit přes 200 žen. Byla jednou z nejmladších žen, které násilník napadl. Došlo k tomu v červenci 2007, když prvním rokem studovala na Univerzitě Warwick.

    Carrie Symondsová se na sociálních sítí ráda chlubí snímky z dovolených. Carrie Symondsová se na sociálních sítí ráda chlubí snímky z dovolených. | Facebook Carrie Symondsové

    Kolaps před matkou

    Worboys ji tehdy vezl domů z návštěvy u přátel, Symondsová popsala, že jí nabízel pití, které po několika odmítnutích přijala. Nápoj zřejmě obsahoval drogu, protože když se Symondsová probrala na zadní sedačce taxíku, nevěděla, co se stalo. Sotva došla domů, před matkou zkolabovala. Nejprve si prodělala několik hysterických záchvatů smíchu, pak dávivě zvracela, nakonec omdlela. Následně kontaktovala policii.

    Symondsová si z útoku nic nepamatuje. „Na 99 procent si myslím, že se nic nestalo, ale jistotu nebudu mít nikdy,“ řekla ke svému napadení.

  • 4.Násilníka dostala do vězení a udržela ho tam

    Symondsová byla jednou z mála Worboysových obětí, která našla odvahu a svědčila proti němu u soudu. Podstoupila i náročný křížový výslech, kterému ji podrobil jeho obhájce. „Napadal každé slovo, zdiskreditoval naše výpovědi i naši pověst,“ uvedla Symondsová. Worboys byl s konečnou platností odsouzen v roce 2009, obžaloba měla 19 bodů včetně znásilnění. 

    „Carrie se s tím vyrovnala jen proto, že ví, že je za mřížemi. Bojí se toho, co se stane, až Worboyse pustí,“ řekl jeden ze známých Symondsové. Před rokem se začalo o Worboysově možném předčasném propuštění jednat, Symondsová udělala všechno pro to, aby k tomu nedošlo.

    „Využila všeho, co měla k dispozici – od své pozice mezi konzervativci přes články v novinách až k veřejné sbírce,“ dodal další z přátel aktivistky. Její snaha se vyplatila a vláda dala obětem právo napadnout rozhodnutí o propuštění.

  • 5.Blondýnka mezi konzervativci

    V hlavním štábu konzervativců Symondsová pracovala 8 let až do loňského léta, kdy podala výpověď. Spolupracovala s těmi nejvlivnějšími politiky, ještě než se stala komunikační šéfkou, působila v týmu současného britského ministra financí Sajida Javida, poslance Zaca Goldsmithe, exministryně vnitra Amber Ruddové, exministra životního prostředí Michaela Govea nebo exministra kultury Johna Whittingdalea.

    Carrie Symondsová s poslancem Simonem Clarkem. Carrie Symondsová s poslancem Simonem Clarkem. | Twitter Carrie Symondsové

    Uznávaný časopis PR Week Symondsovou dokonce jmenoval druhou nejvlivnější osobou v odvětví vztahů s veřejností, v tisku se jí přezdívalo „komunikační guru“ konzervativců.

    Konzervativci si na její výkony stěžovali

    Z prý práce odešla kvůli svému vztahu s Johnsonem. Podle konzervativců však neodváděla „zas tak dobrou práci“, ukázalo se také, že do médií „pustila“ i články, které zdiskreditovaly tehdejší premiérku Theresu Mayovou a utrácela stranické peníze.  V některé klíčové momenty vůbec nepřišla do práce a nebyla schopná dobře vést komunikační kancelář.

  • 6.Aférka s Johnsonem

    Milenci se seznámili, když Symondsová pracovala pro konzervativce a Johnson byl ministrem zahraničí. Románek s politikem si zřejmě začala někdy kolem loňského Valentýna, kdy spolu obědvali. Politik ji měl bombardovat milostnými zprávami a telefonáty. 

    Symondsová ho v březnu pozvala na oslavu svých 30. narozenin, kde Johnson pobavil hosty, když s oslavenkyní tančil na její milovanou Abbu. Tisk o jejich vztahu začal spekulovat na přelomu srpna, kdy rovněž opustila svou roli v Konzervativní straně, a září, kdy se Symondsová stáhla do ústraní. Po Johnsonově boku se oficiálně objevila až na Nový rok, který společně přivítali v Řecku.

    Britský premiér Boris Johnson se svou mladou přítelkyní Carrie Symondsovou. Britský premiér Boris Johnson se svou mladou přítelkyní Carrie Symondsovou. | Profimedia.cz

    V září 2018 Johnsona z rodinného bytu vyhodila jeho druhá manželka a matka jeho 4 dětí, právnička Marina Wheelerová. Manželé spolu byli 25 let a Wheelerová mu podle známých odpustila už několik milenek, Symondsovou ale ne. Johnson s manželkou v září oznámili rozchod a následně zahájili rozvodové řízení, které stále ještě probíhá.

  • 7.Borisova vydřička

    Milenci se záhy sestěhovali do londýnského bytu Symondsové. Johnson své mladé přítelkyni neřekne jinak než „vydřička“. Milovnice zdravého životního stylu si politika vzala do latě. Johnson po jejím boku zhubl a nechal se ostříhat. Johnsonovi přátelé se shodli, že na něj má Symondsová dobrý vliv, říkají tomu „Borisova renesance“.

    Boris Johnson a Carrie Symondsová už spolu bydlí v sídle britských premiérů, (2.08.2019). Boris Johnson a Carrie Symondsová už spolu bydlí v sídle britských premiérů, (2.08.2019). | Profimedia.cz

    Na dietu si několikrát postěžoval tisku. Johnson přiznal, že se vzdal nočních „žranic“. Odříká si i alkohol, na večírcích se podle vlastních slov prolívá vodou. „Snídám jako poustevník ovesnou kaši, luxus je, když si ji můžu posypat ořechy,“ popsal nový jídelníček. Jonhson pod taktovkou Symondsové dokonce zkouší přechod na veganskou stravu.

  • 8.Hádka

    Idylku plnou romantických večeří a výletů do Řecka rozbořila ostrá hádka mezi Symondsovou a Johnsonem. Jejich křik byl tak hlasitý, že přilákal pozornost sousedů, kteří na pár zavolali policii. Kus sporu si dokonce nahráli. Symondsová na politika měla doslova řvát: „Nech mě být. Na ničem ti nezáleží, protože jsi rozmazlený, nestaráš se o peníze, ani o nic jiného, nech můj zas*anej laptop na pokoji a vypadni z mého bytu.“ Její slova jsou jasně zřetelná na nahrávce, kterou pořídili sousedé.

    Exministr zahraničí Boris Johnson a Carrie Symondsová Exministr zahraničí Boris Johnson a Carrie Symondsová | Reuters

    K hádce se nevyjádřil ani Johnson, ani Symondsová. Její přátelé ale okamžitě vyrazili na její obranu. „V tisku ohledně jejich vztahu kolují nesmysly,“ sdělil Daily Mailu známý Johnsona a Symondsové. „Pravdou ale je, že jsou zamilovaní až po uši. Boris má oči jen pro ni a Carrie je naprosto okouzlená. Milují se a chtějí se vzít,“ dodal.

  • 9.Svatba na obzoru

    Spekulace o tom, že Johnson pomýšlí na třetí svatbu, se v tisku objevily už na začátku jeho vztahu s blondýnkou. Britští novináři Symondsovou nachytali, jak si se zájmem prohlíží zásnubní prstýnky v nottinghillském klenotnictví, které je známé svými „jedinečnými ručně vyrobenými kousky z drahých kovů, polodrahokamů a pravých perel“.

    Carrie Symondsová si v Nottinghillu zkoušela zásnubní prsteny. Carrie Symondsová si v Nottinghillu zkoušela zásnubní prsteny. | Profimedia.cz

  • 10.Paní premiérová

    Symondsová se po dlouhé době objevila na veřejnosti 24. července, kdy v jasně červených šatech přišla do Downing Street. Vyjímala se v davu lidí, kteří většinou oblečeni do bílé, šedé a černé poslouchali projev nového premiéra Johnsona.

    Dlouho se spekulovalo, zda bude Johnsona následovat do sídla v Downing Street, Britové na odpověď nemuseli čekat dlouho. Stěhování do sídla premiérů začalo pár dní po Johnsonově jmenování, Symondsová ale k novému bydlení dorazila pod rouškou tmy, snad aby se vyhnula zvědavým reportérům.

    Novým britským premiérem se stal Boris Johnson, kterého vedením vlády pověřila královna Alžběta II. (24. 7. 2019) Novým britským premiérem se stal Boris Johnson, kterého vedením vlády pověřila královna Alžběta II. (24. 7. 2019) | Reuters

    Stěhování do Downing Street

    Pár se stěhuje do prostorného bytu v čísle 11, původní premiérský byt bude obývat nový ministr financí Javid. Mezitím co Jonhson objíždí Britnánii na svém premiérském turné, Symondsová s matčinou pomocí zařizuje byt. Lidi pobouřilo, když vyšlo najevo, že si milenci chtěli pořídit nábytek za peníze daňových poplatníků. Johnsonova tisková mluvčí ale pomluvy popřela, pár si za všechno platí sám.

    Podle posledních zpráv si milenci chtějí pořídit psa, musejí ale dbát na to, aby vycházel s kocourem Larrym, který obývá Downing Street už několik let. Johnson a Symondsová jsou prvním nesezdaným premiérským párem Británie.

  • 11.Johnsonovy děti vydřičku nesnáší

    Výřečná je o vztahu svého otce zvláště jeho dcera Lara Johnsonová (26). „Máma s ním skončila, je to sobec a bastard,“ nechala se slyšet rozzuřená dívka. Se Symondsovou je dělí jen pětiletý věkový rozdíl. Podobný postoj zřejmě zastává i zbytek Johnsonova potomstva: synové Theo a Milo a druhá dcera Cassie. Vydřičce podle všeho nemůžou přijít na jméno a odmítají se z ní seznámit.

    Exministr zahraničí Boris Johnson s matkou Charlotte a dcerou Larou. Exministr zahraničí Boris Johnson s matkou Charlotte a dcerou Larou. | Profimedia.cz

    Na milost vzal Symondsovou Johnsonův otec Stanley Johnson, který s ní dokonce vyrazil na jednu environmentální demonstraci. Svolil také, aby ji premiér „vyvezl“ do Řecka, kde má Stanley Johnson prázdninovou vilu.

  • 12.Rande s Cameronovou

    Symondsová se na svou roli první dámy Británie pečlivě připravuje, tento týden se dokonce obrátila na jednu ze svých předchůdkyň, manželku expremiéra Davida Camerona Samanthu Cameronovou. „Samantha jí dala několik rad, mluvily spolu hlavně o životě v Downing Street a o tom, jaké změny to s sebou nese. Jsou kamarádky, Samantha jí chce pomoc,“ sdělila deníku Daily Mail blízká přítelkyně Symondsové.

    Carrie Symondsová, partnerka premiéra Borise Johnsona. Carrie Symondsová, partnerka premiéra Borise Johnsona. | profimedia

    Mnozí se domnívali, že ambiciózní žena bude zastávat nějakou oficiální a placenou pozici v Johnsonově vládě. Zdá se ale, že Symondsová se bude držet v ústraní. Politologové však nevylučují, že se premiér bude spoléhat na její rady a názory.

marlen52 ( 12. srpna 2019 17:18 )

to mě teda Gere pěkně vytočil už na jeho filmy nebudu koukat. to se mu to kecá když si žije v přepychu jen kdyby je měl za sousedy to by otočil

Zobrazit celou diskusi