Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čaputová v reklamě na kávu: Zneužili mě, zuří slovenská prezidentka, firma couvá

Autor: Mii - 
8. srpna 2019
17:45

Dejte si naši kávu, chutná i prezidentce Zuzaně Čaputové, chlubilo se na svém facebooku slovenské zastoupení společnosti Coffeeshop Company. K příspěvku umístilo fotografii, jak politička pije nápoj z kelímku s jejich logem, kterou navíc doplnili reklamním sloganem. Jenže používat veřejné funkcionáře k marketingovým účelům je na Slovensku zakázané. Fotografii navíc použili bez vědomí Čaputové, informuje server topky.sk.

„I paní prezidentka si užívá pohodovou atmosféru a kávička při tom nesmí chybět.“ Touto větou doplnila společnost fotografii Čaputové s kávou v ruce. A uvedla, že kdo touží po dobrém nápoji, musí jedině do Coffeeshop Company.

Za normálních okolností by to byla reklama jako každá jiná. Jenže Čaputová k ničemu podobnému nedala souhlas a ani po právní stránce nemůže. Síť kaváren jen zneužila snímek, který vznikl, když tehdy ještě jako prezidentská kandidátka v jedné z jejich poboček dávala rozhovor.

Slovenským politikům marketingové aktivity zakazuje zákon o ochraně veřejného zájmu. Podle něj se nesmí v reklamách objevit snímek, jméno ani podpis žádného veřejného funkcionáře. To patří jen do politických reklam.

Mluvčí Čaputové Martin Strižinec potvrdil, že podobiznu prezidentky, která nedávno překvapila novým účesem, firma zneužila. „Paní prezidentka zná zákony a nikdy by nejednala v rozporu s nimi,“ řekl pro Topky. „Společnost fotografii použila svévolně, bez vědomí prezidentky,“ dodal.

Sdělil také, že firma již byla upozorněna a fotografii stáhla. „Věříme, že v budoucnosti se takovému konání vyvarují,“ doufá Strižinec. Coffeeshop Company skutečně snímek smazala, na jejich facebookovém profilu již není k vyhledání. Žádnou veřejnou omluvu ale neposkytla.

naidka ( 9. srpna 2019 08:42 )

pupi ( 9. srpna 2019 08:13 )

Ty nám můžeš ty lupínku tak akorát oběhnout gumu kolem kalhotek , ty svazácký Eurohujere !!!

Blitz ( 9. srpna 2019 07:34 )

Ty musíš být hnusna

Blitz ( 9. srpna 2019 07:31 )

Je tisíckrát lepší než ta naša zatrpklá,zlomyslná troska, ruskej kolaborant M.Zeman !

naidka ( 9. srpna 2019 07:25 )

I kdyby byla reklama pravá (možná časem bude ), tuto kávu bych si určitě nekoupila.

Zobrazit celou diskusi