Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Smrt mladíka (†18) zavaleného zdí na Hradecku vyšetřuje policie: Podezření na nedbalost

Autor: ČTK - 
7. srpna 2019
14:41

Hradečtí kriminalisté vyšetřují případ pádu cihlové zdi na mladíka při stavebních úpravách ve sklepě obytného domu v Třebechovicích pod Orebem. Mají podezření, že došlo ke spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. 

Včerejší tragická událost v Třebechovicích pod Orebem má policejní dohru. Mladého dělníka tam ve sklepě zavalila 400kilová zeď. Přestože záchranné týmy dělaly, co mohly, nakonec musely kapitulovat před tvrdou skutečností. Zavalený mladík podle mluvčí hasičů Martiny Götzové zprvu komunikoval, poté však umlkl. Těžká zranění  nepřežil. Po dlouhých 12 hodinách se za pomoci těžké techniky podařilo vyprostit jeho tělo. 

Případem se začala zabývat hradecká kriminálka, která vede trestní řízení proti neznámému pachateli. „V nejbližší době zadáme vypracování znaleckých posudků, zjištěné informace by měly vyšetřovatelům pomoci v objasnění příčiny tragické události a ozřejmit i mechanismus úmrtí muže. Policie také spolupracuje i s dalšími subjekty veřejné správy,“ uvedla Vlčková.

Policie místo na rohu ulic Hradecká a Družstevní práce ve středu stále střežila. Hasiči ho následně zabezpečili. Zásah hasičů byl velmi komplikovaný a v okolí byla omezena doprava. „Byly rozebrány a odstraněny stropy části sklepního prostoru, a hasiči se tak dostali přímo k místu závalu. Při odstraňování stropů musel být narušen povrch v místě, kudy procházel chodník,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Pomocí sacího bagru ve spolupráci s hasiči záchranného útvaru odsáli asi čtyři krychlové metry suti a zeminy. „Hasiči poté zabezpečili místo zásahu a předali jej starostovi města. Provizorní výztuhy, kterými hasiči sklep stabilizovali, zůstanou na místě do doby, než se o zabezpečení prostor postará odborná firma,“ uvedla v noci na středu Götzová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání