Síň praskala ve švech. Nemohl chybět Zdeněk Svěrák (83), který stál v roce 1966 u zrodu populárního génia. Přiznal, že hovořit nad rakví bude těžké. A to má už několik smutečních proslovů za sebou. „Opustila nás už řada členů souboru, ale u Vaška to bylo nečekané, bylo mu teprve šedesát šest let. Budeme na něj myslet a budeme na něj vzpomínat,“ řekl ještě před obřadem.

Naštěstí ho přišli podpořit nejen manželka a syn Jan (54), ale také dlouholetí kolegové z Divadla Járy Cimrmana Petr Brukner (76), Jan Hraběta (79) a Miloň Čepelka (82). „Naším manažerem byl Václav plných třiačtyřicet let. Prožil s náma léta zlá i dobrá. A především v těch zlých se osvědčil důrazem, se kterým bojoval s úřady,“ zavzpomínal Svěrák na postu smutečního řečníka.

„Vašek tu bude chybět. Bude chybět rodině a blízkým i divadlu. V nebeské bráně se prokáže potvrzením: Václav Kotek se zasloužil o Divadlo Járy Cimrmana. Díky za všechno, Vašku,“ dodal herec a poklonil se před rakví. Zesnulého vyprovodily na věčnost písně Klobouk ve křoví, Holubí dům a Sbohem, lásko.

Syn zesnulého Vojta Kotek (31) se snažil být především oporou zdrcené mamince Aleně a babičce Evě. Po obřadu přijímal kondolence, šel z náruče do náruče a pak už spěchal za svou láskou. Vyšlo najevo, že vztah herce a dcery slavného sochaře Jaroslava Róny (62) Valerie stále trvá, i když se objevily zvěsti o rozchodu. Přestál už dva a půl roku. Padli si do oka na sedmdesátinách herce Jiřího Bartošky v březnu 2017.

Mezi smutečními hosty nechyběla ani Eva Holubová. Ta se ještě nedávno rekreovala ve svém domě na Sicílii. Musela ale do Česka, protože ji ještě čekalo natáčení filmu Cesta domů s Tomášem Vorlem, a také kvůli smutným povinnostem. Chtěla se rozloučit s Václavem Kotkem. Poznali se díky Divadelním poutím, které manažer a herec v roce 1985 na Střeleckém ostrově spoluzakládal. „Z té doby mám fotku, kde mi to prý moc sluší,“ tvrdí.

VIDEO: Vojta Kotek pohřbil tátu Václava (†66): Svěrák rozesmál pozůstalé, síň praskala ve švech!

Video
Video se připravuje ...

Vojta Kotek pohřbil tátu Václava (†66): Svěrák rozesmál pozůstalé, síň praskala ve švech! Blesk TV