„Jihomoravští kriminalisté prověřují okolnosti nálezu dvou osob bez známek života v domě v Šilingrově ulici v Břeclavi,“ potvrdil dvojnásobný mord mluvčí policie Pavel Šváb a dodal: „Dosud zjištěné okolnosti nasvědčují tomu, že by na úmrtí muže a ženy mohla mít podíl další osoba.“

K ohavným vraždám, při kterých byl podle neoficiálních informací použitý bodnořezný nástroj, mohlo dojít už v pondělí večer. Těla údajně našel syn zavražděného.

Rojnice hledala zbraň

„Vyslali jsme tam posádku s lékařem. U dvou osob konstatoval smrt. Na místě jsme se ještě postarali o mladého muže. Převezli jsme jej do břeclavské nemocnice,“ uvedla bez podrobností mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Policisté ve středu prohledávali okolí domku, který stojí nedaleko řeky Dyje. V rojnicích hledali vražednou zbraň. To se jim nakonec kolem poledního podařilo. Technik v trávě zajistil předmět, který by mohl odpovídat noži...

Město ovládl strach

„Obracíme na veřejnost, která si mohla například všimnout podezřelého pohybu osoby v okolí místa události. Kritickou dobou je čas mezi pondělní 20. hodinou a úterní 14. hodinou. Případné poznatky oznamte na linku 158,“ uvedl Šváb.

Policisté už včera vyslýchali na místě sousedy. „Jak se taková otřesná věc mohla stát? Teď tady vládne velká panika, máme strach. Dcera mi už zakázala otevírat komukoliv cizímu. Budeme se zamykat,“ řekla v obavách jedna ze sousedek.

Senior byl spořivý a hádal se prý s dcerou

Muž byl podle místních nekonfliktní a známý svou spořivostí. Se škodovkou a vozíkem často jezdil městem a převážel různé staré věci.

Měl tři děti ze dvou manželství. Podle informací Blesk.cz vedl s jednou z dcer spor o majetek. Dům je podle starosty ve spoluvlastnictví tří žen.

Žena, se kterou senior bydlel, se k němu přistěhovala teprve před nedávnem. Podle sousedů měla dříve holdovat alkholu, ale posledních několik let už prý byla „čistá“.