Podle 41,1 % respondentů by parku prospělo více zeleně a stromů, které by poskytly stín při parném létu. 32 % dotázaných pak uvedlo, že by jim v parku vyhovovalo více laviček, protože park by měl sloužit rekreaci a odpočinku. S ohledem na blízkou školu si 26,1% obyvatel přeje dětské prvky pro starší děti. Vzešly dokonce návrhy na vodní prvky či pítka pro ptáky a psy.

Aktuální nedostatky

Rekreační povahu parčíku podle mnohých kazí více faktorů. Jedním z nich je bezpochyby hluk a prašnost z rušných ulic Jeseniova a především Jana Želivského, kudy denně proudí tisíce vozidel a také tramvaje. Téměř čtvrtina zúčastněných respondentů by tak hluk a prašnost eliminovala odcloněním parku od rušné ulice.

Dalším problémem, kteří místní evidují, je zvýšený pohyb osob bez střechy nad hlavou, s čímž patrně souvisí i stížnosti na častý nepořádek. Podle mnohých by parčíku prospělo více košů a častější úklid. Žáci z blízké ZŠ Jeseniova, které radnice v rámci dotazování také oslovila, zase upozornili na nebezpečné přecházení vozovek.

„Výsledky participace jsme nyní předali architektonickému studiu, které zpracuje návrh revitalizace parčíku,“ uvedl Matěj Michalk Žaloudek (Zelení), předseda výboru pro územní prostor. „První návrhy představíme veřejnosti letos na podzim. Lidé budou mít možnost se ke studii vyjádřit a do konce roku bychom chtěli mít o budoucí podobě tohoto parčíku jasno.“
Fotogalerie
11 fotografií