„Minulý rok jsem měla příležitost letět na přehlídku do Paříže. Mimo nadšení mě hned začala ubíjet myšlenka, že tam přece vůbec nemám co dělat a nejsem ani zdaleka tak krásná, vysoká, hubená a zajímavá, jako moje instagramové múzy. Cíl byl jasný, vypadat jako ony,“ svěřila se Teri Hodanová svým sledujícím. Bývalá youtuberka strávila dva měsíce s trenérem v posilovně, jen aby byla za každou cenu co nejhubenější. „ V závěrečných týdnech se ze salátu k obědu stal zelený čaj a vyčítala jsem si každé jídlo.“

Za svou útlou postavu sice youtuberka dostávala denně desítky komplimentů, avšak sama šťastná nebyla. Styděla se za to, co se jí děje, a bála se to komukoli přiznat. Po fázi anorexie přišla doba, kdy se přejídala, aby následně za trest drasticky hladověla. Tím si ale postupem času poškodila trávení, což došlo až do fáze, kterou si prochází ještě dnes.

Kdykoli něco sní, vypadá jako v šestém měsíci těhotenství. „Nikdo nevěděl, co se mi děje. Zkoušela jsem snad vše na světě a byla jen víc a víc zoufalá. Vyčítala jsem si, že jsem své (ne)zdraví nechala dojít až do takové fáze,“ přiznává populární kráska, kterou už mnoho let obdivují slečny a dívky po celé republice.

Největší oporou je pro Teri její přítel Jakub Strach známý pod pseudonymem NobodyListen. Musela však najít i opravdovou, odbornou pomoc a tou jí byla celostní terapie na klinice a především analytický systém body check, jenž dokáže ukázat, co by měl člověk do jídelníčku na čas zařadit, ale i z něj vyřadit, či na jaké vitamíny, minerály a doplňky stravy se zaměřit. Na svých instagramových story Teri ještě prozradila, že jí pomáhá i čínská medicína.

Nakonec bývalá youtuberka, která se dnes věnuje především vlastním projektům, jako je Girls To Girls založený především na sebelásce, přiznala, proč šla po letech s pravdou ven. Důvodem je právě ona láska k sobě samému. „Za prvé – každý den mi píšete, že jsem krásná, hubená, co jím, jak cvičím.  A já nechci, abyste se se mnou, nebo kýmkoli jiným, porovnávali. Za druhé vám chci ukázat, že být zdravý je tisíckrát víc, než být 'dostatečně krásný'.. Nic takového neexistuje,“ uzavírá svůj příspěvek Teri Hodanová a apeluje na ostatní, aby to nikdy nenechali zajít tak daleko jako ona. Honba za dokonalou krásou není v životě vše, což si dnes uvědomuje i ona sama.

VIDEO: Staré trápení Elišky Bučkové: Jak to má s anorexií? Proč jí koukají kosti?

Video
Video se připravuje ...

Staré trápení Elišky Bučkové: Jak to má s anorexií? Proč jí koukají kosti? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
32 fotografií