Sira si Alenka pořídila, když Zdeňkovi odešel v roce 2015 věrný přítel, anglický buldok Andy. Bylo mu 12 let. „Zdeněk pak už sám pejska nechtěl, že by ho nedochoval. To by tady prý musel být nejmíň do dvaadevadesáti, říkal,“ vzpomíná Srstková. „Tak jsem si pořídila bišonka. Dokud to šlo, chodili spolu na procházky,“ svěřila Blesku hercova žena.

Když oblíbenému kaskadérovi přestaly sloužit nohy a opuštěly ho síly, pes proseděl hodiny u jeho lůžka. Zdeněk ho rád pozoroval, povídal si s ním.
Minulý víkend se hercův už tak špatný zdravotní stav ještě zhoršil. Nepřijímal potravu, přestal i pít... Pejsek okamžitě vycítil, že je s páníčkem zle. „Sedl si vedle Zdendy a štěkal. I když ho odváželi do nemocnice,“ otírá si Alenka slzy.

Zdeněk Srstka zemřel v pondělí ráno v Nemocnici Na Bulovce na celkové selhání organismu. Zvíře se zklidnilo, až když Srstka odešel na věčnost. „Teď konečně začal zase žrát a chová se normálně,“ dodala vdova. Páníčkovi je tam nahoře podle Sira dobře.

Neměl jen psy a kočky. Když Srstka pracoval jako správce na kolejích ČVUT, choval fretku, doma pak měl vietnamská prasátka, která si rychle ochočil. Zdeněk Srstka navíc 24 let moderoval pořad ČT Chcete mě?.

VIDEO: Zemřel Zdeněk Srstka (†83): Blesku vyprávěl o svém životě i kariéře!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Zdeněk Srstka (†83): Blesku vyprávěl o svém životě i kariéře! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Fotogalerie
32 fotografií